петак, 3. јун 2022.

KVIZOVKA SPLIT 22

U utorak 31. svibnja, odigravanjem majstorice između Luke Pavičića i Petra Štambuka, završio je kvizovkaški turnir Split '22. Ove godine je nastupilo sedmero kvizovkaš(ic)a, a Miro Šarić je odlučio da se neće natjecati, već da će biti sudac turnira.

Nakon prvog kruga igara u finalnu skupinu uz Petra i Luku su se plasirali Marijan Banić i Zdenko Han, a u utješnoj skupini su ostali dvije dame Zorica Radunić i Anita Parlain i junior Antonio Šimundža. Na kraju Antonio ima jednu pobjedu, dok zbog radnih obveza Zorica i Anita nisu uspjele odigrati međusobni susret, te obje postaju fenjerašice. 
U borbi za broncu, bolji je bio Marijan, pobjedivši Zdenka u obje igre, dok su Luka i Pero imali isti broj punata i morali su odigrati majstoricu. Majstorica je bila vrlo uzbudljiva, u kojoj je odigrano čak četiri 11-ice i jedna 10-ka, a bilo je čak 7 reklamacija. Na početku partije Luka je hvatao premirana polja, a Petar pokušava poboljšati slova, i u 5-om potezu Luka odigrava prvu 11-icu. Petar u 7-om potezu odigrava 11-cu preko 2 slova, odmah uzvraća Luka također preko 2 slova, a slijedi Petrova 11-ica preko čak 3 slova. Na kraju Petar je odigrao i 10-ku, no ona je bila bodovno nedostatna, te je Luka pobjednik turnira kvizovke Split  '22.

 Luka

6 коментара: