субота, 4. јун 2022.

SVETSKO, A KIKINDSKO

 

Danas, u više gradova širom sveta, nekoliko je hiljada kvizaša rešavalo test od 8 x 30 pitanja. Ranije iskustvo nam govori da su ova pitanja primerenija takmičarima iz zemalja Komonvelta, ali i mi iz ovog dela Evrope prilično se dobro snalazimo. U Kikindi su učestvovala trojica Zrenjaninaca i trojica Kikinđana (Mesto održavanja - SSŠ "Miloš Crnjanski", a organizator EK Kikinda). Ukupan broj bodova: Tomašev (84), Sekulić (77). Ljuboja (61), Bovan (53), Šljapić (50) i Janić (43).

1 коментар:

  1. Bilo je baš-baš raznih pitanja, a jedno od onih s kojima smo se sprdali bilo je o arhitekti iz Burkine faso. Naravno, pitanje niam ni čitao do kraja već sam preskakao jer ne znam ni naše arhitekte (znam svega nekoliko izuzetno poznatih) a arhitektura iz Burkine Faso me je mamilo da napišem MBABANA TUKAMANI, ali nisam ništa napisao.

    No, ne lezi vraže...Vanja mi sad javlja da je u toku emisija na Radio Beogradu 2 baš o tom arhitekti, pa mi javlja da se preziva KERE i da zapamtim. Obećah da ću zapamtiti ponavljajući u sebi "LAJTE KERE JAKOBSFELDSKE".

    Evo sam se malo i informisao na internetu.
    Dobitnik Pritzkerove nagrade za arhitekturu za 2022. godinu, Diebedo Fransis Kere, prvi je afrički arhitekta kome je pripalo ovo prestižno priznanje u 43 godine dugoj istoriji dodeljivanja „arhitektonskog Nobela“.

    Odrastao kao sin seoskog poglavice u provinciji Boulgou, u Burkini Faso, Kere se proslavio po svom inovativnom dizajnu koji spaja autohtoni narodni jezik sa modernim inženjeringom.

    ОдговориИзбриши