субота, 3. септембар 2022.

ALO, VANJA!


 "Alo" objava OVDE.

6 коментара:

  1. Tekst:
    Vanja Tomašev (37), diplomirani građevisnki inženjer iz Kikinde i profesor u SSŠ „Miloš Crnjanski“, pobednik je 153. ciklusa RTS-ovog kviza „Slagalica“, kada je večeras u finalu rezultatom 263 prema 226 nadvladao protivnika Ivana Todorovića, osvojivši novčanu nagradu od 300.000 dinara.
    Neizvesno je bilo do samog kraja „Slagalice“, pa iako je u jučerašnjem nadmetanju Tomašev pobedio sa 181. poenom i iza sebe ostavio protivnika sa samo 69 osvojenih bodovaTodorović je danas uspeo da se u igri „Ko zna-zna“ približi Kikinđaninu, kada je rezultatom 202:217 imao šansu da pobedi u igri „Asocijacije“.

    Upravo je tu Vojvođanin poentirao i uspeo da otvori drugu asocijaciju čije je rešenje glasilo-Vojvodina. Tomašev je tako postao prvi Kikinđanin koji pobedio u u ovom popularnom kvizu, a na kraju je priznao da ga je slabija koncentracija omela da osvoji bolji rezultat.
    -Koncentracija mi nije bila na zavidnom nivou, ali sam na kraju, ipak, uspeo da se izvučem. Moglo je da bude i kasno, ali sam na sreću uspeo da povratim koncentraciju-rekao je Tomašev posle pobede.
    Iako je pasionirani ljubitelj enigmatike i učesnik brojnih kvizova, Tomašev se do sada nije prijavljivao za „Slagalicu“, a presudnu reč za njegovo učešće, kako je rekao, dali su učenici, koji su ga nagovorili da se prijavi.
    Ostala je upamćena njegova pobeda sa kolegama iz Engmatskog kluba „Kikinda“, pre 12 godina, u kvizu „Serbian open“ televizije „FOX“, koja je organizovala nadmetanje opština u Srbiji u znanju.

    Tada su su u finalu, nakon višenedeljnog tekmičenja, pobedili ekipu beogradske opštine Voždovac i osvojili 20.000 evra, a prema propozicijama, polovinu sume poklonili su gradu u humanitarne svrhe.

    Verujemo da će profesor i njegovi učenici proslaviti zasluženu pobedu, kao i da je vera u znanje obostrana. Kikinđaninu sledi učešće u superfinalu TV “Slagalice” koje će biti održano u decembru.

    ОдговориИзбриши
  2. Миодраг Бата Бабовић3. септембар 2022. 10:21

    Koliko ima članova EKK na današnji dan?

    Da moram da pogađam, rekao BiH između 65 i 85.

    ОдговориИзбриши
  3. Do sada je u evidenciji članstva "zauzeto" 106 brojeva. Najkraće u članstvu je Zvezdana Štimac upisana 25.10.2021. godine.

    Naravno, nekih od tih 106 upisanih nisu više (iz raznih razloga) u članstvu EKK. Prebrojaćemo se 17.09.2022. ali nas je najmanje 80-85.

    ОдговориИзбриши
  4. Miodrag Bata Babović ima člansku kartu broj 50 (član od 7.10.2015.).

    ОдговориИзбриши