уторак, 27. септембар 2022.

EDL UKRŠTENICA (22)

EDL 2022 - 44 poena

Branislav Nikić

6 коментара:

  1. Zanimljivo je ovo.
    Ima blistavih momenata... a ima i potpuno nenormalnog sadržaja.


    Da pođemo od uspravnih reči u belini: nabudženo, ambiociozno, i formalno i sadržinski efektno (jedino ne znam šta je LJAKA, valjda neki nadimak).
    A onda čovek ugleda "vinogradov" tamo gde je bez po muke mogao da uđe vinogradar i shvati da je u ovom radu zakazao ljudski faktor. :)

    To postaje još očiglednije kad među vodoravnim rečima vidimo RASTRČANI.
    (KANKANI, nadam se, nije kankan u množini).

    I tačno onoliko koliko su lepa rešenja: dvoškržnjak, rožnjača, nadvožnjak, Trešnjevak i veštačka kiša, toliko je raspored crnih polja ružan i destruktivan.

    Ukratko, 5 -. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Usput, dvoglav je lako mogao da pređe u dvoglas, pa ga i ne računam u prideve. Samo u indikatore odsustva ljudskog faktora. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Dvije riječi s istim prefiksom (DVOGLAV, DVOŠKRŽNJAK), zbog kojih bi križaljku diskvalificirao, 14 crnih polja, dva para ukrižanih dvoslova, ples KANKAN u množini za koji nisam siguran da može, DRASTIKA, LJAKA, glagolski pridjev RASTRČANI ...

    ОдговориИзбриши
  4. KANKANI - (Mercalli-Cancani-Siebergova ljestvica [merka:'l:i kanka:'ni zi:'bəɹg~] (Mercallijeva ljestvica, MCS) (po talijanskom vulkanologu Giuseppeu Mercalliju, talijanskom geofizičaru Adolfou Cancaniju i njemačkom geofizičaru Augustu Heinrichu Siebergu);

    ОдговориИзбриши
  5. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Točno. Dva su pak Feniksovci :)

    ОдговориИзбриши