четвртак, 1. септембар 2022.

ZLATO MOJE ZLAĆANO

Zapaža Bata Babović

Na "slici od bilion dolara" vidimo nekoliko sportskih asova. Ipak, samo jedna osoba na slici može se pohvaliti osvojenom zlatnom olimpijskom medaljom. Ko je to?

Hajro hitro reaguje na gornje pitanje i šalje HIK zaobilaznim putem preko Gacka (nije mogao preko Nevesinja jer tamo nemamo dopisnika).

8 коментара:

  1. Da se šalim, rekao bih Srđan Đoković, ali baš mi je drago da vidim Ratka Rašu Radovanovića do samog Jokića.

    ОдговориИзбриши
  2. Vikipedija:
    Radovanović je rođen u Nevesinju ali je odrastao u Nikšiću.[1]

    U sjajnoj igračkoj karijeri bio je član Bosne, Stad Fransa iz Pariza i Venecije. Sa Bosnom je osvojio tri titule šampiona Jugoslavije i Kup evropskih šampiona 1979. godine. Za sarajevski tim odigrao je oko 500 utakmica i postigao oko 10.000 koševa.

    Godine 1980. proglašen je za najboljeg sportistu SR Bosne i Hercegovine. Odigrao je dve utakmice za reprezentaciju Evrope, 26. i 28. juna 1979. godine.

    Imao je blistavu karijeru u dresu reprezentacije Jugoslavije. Za „plave“ je odigrao 205 utakmica i postigao 2.175 koševa. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio sve što se osvojiti moglo. Osvojio je zlatne medalje Balkana, Evrope, sveta i olimpijsko zlato.

    Osvojio je ukupno 9 medalja sa Olimpijskih igara, Svetskih i Evropskih prvenstava. Više osvojenih medalja od njega imaju samo Dražen Dalipagić (12), te Dragan Kićanović i Vlade Divac (po 10).

    Dugi niz godina je radio kao sportski direktor KK FMP Železnik

    ОдговориИзбриши
  3. Da se nadovežem na ovu diskusiju i dodam da je to zlato bilo na OI u Moskvi.

    ОдговориИзбриши
  4. Izgleda da je duplerica sa Rašinim intervjuom zapela negdje kod Avtovca ili ... HIK je br 9. sredina 1976, imao sam vezu u njegovoj školi, Rašo je bio voljan da nam pomogne.

    ОдговориИзбриши
  5. Ja se sjećam Avtovca, tamo sam jedne godine spavao u VW kombiju, išli smo od Prenja prema Durmitoru... sa Zelene glave i Jezerca na Bobotov kuk i Crno, pa Štirinsko jezero.

    Imao sam križaljke intervjue i sa Oliverom Dragojevićem, Marijanom Benešom, Spaskim ili Kasparovom i ???, ne mogu se sjetiti... Rašo je bio prvi. Mo.gli bi oživjeti tu križaljkašku varijaciju

    Hvala momci, lijepo se podsjetiti, ovako sjedeći sam u hladovini, baš je ugrijalo opet, ... spremamo se u planinu na jezero, a gore je još toplije.

    ОдговориИзбриши
  6. Ima i Krešo Ćosić 14! Kvizaš

    ОдговориИзбриши