уторак, 8. новембар 2022.

PAZAH KRIŽALJKE (4)


8 коментара:

  1. Bodovi u tabeli:
    P. Bošnjak - 8, 8, 7, 6, 5
    M. Nedić - 8, 7, 7, 6, 6
    M. Košutar - 6, 6, 9, 7, 5
    P. Galogaža - 9. 9, 8, 6, 1
    A. Cvitković - 8, 7, 7, 5, 5
    J. Nedić - 6, 7, 5, 6, 7

    ОдговориИзбриши
  2. Slavko, ocjene u redosljednici križaljkaša su uglavno po veličini, radi usporedbe i određivanja poretka kod istog broja punata, a ocjene po članovima žirija (MŠ, ŽB, IO, HH, BĆ), su u redosljednici PAZAH -a.
    P. Bošnjak - 7,8,5,6,8
    M. Nedić - 7,6,8,6,7
    M. Košutar - 6,6,9,7,5
    P. Galogaža - 9,8,1,6,8
    A. Cvitković - 7,7,5,5,8
    J. Nedić - 6,7,5,6,7

    ОдговориИзбриши
  3. Onda Luka, nek ti bude zadatak da ove ocjene ubaciš i kod narednih objava (možda će biti komentara jer su svojevremeno na TIO povodom EDL bile više puta sugestije: "SUCI TREBA DA OBRAZLOŽE SVOJE OCJENE").

    Planiram da sledećih 6 komada objavim večeras.

    ОдговориИзбриши
  4. Prilažem samo "kriterij" po kom sam se ravnao:- ocjene neka kandidati sami potraže:

    10. P.Bošnjak- 30 CP, PDR 5,52, 7 težih pojmova, 7 množina, 7 jednoslova, 8 dvoslova, 3 rijetka slova, 102 slova u skupinama

    11. M.Nedić- 30 CP, PDR 5,28, dvije bjeline 3x13, 9 rijetkih slova, 119 slova u skupinama, 1 kratica

    12. M.Košutar- 31 CP, PDR 5,5, 4 teža pojma, bjelina 5x7, 12 rijetkih slova

    13. P.Galogaža- 30 CP, PDR nisam brojao zbog IVICA i IVIĆ ( istokorijensko!) te množine KISICI!

    14.A.Cvitković- 30 CP, PDR 5,28, 7 množina, samo tri rijetka slova

    15. J.Nedić- 29 CP, PDR 5,67, 9 težih pojmova, 6 množina

    ОдговориИзбриши
  5. Množina od kisik je sasvim normalna i nalazi se na HJP, gdje svi mi provjeravamo takve stvari. A taj IV-IV korjenčić može sniziti ocjenu za bod dva, a ne obezvrijediti trud kolege. Interesantno da taj slični korjenčić nije primijetio kod svog posavskošokačkog prijatelja Nedjeljka (Ivuš). Ovako brojnim jedinašima Ilija će biti manje simpatičan.
    No nije on kriv što su se Boživranci odlučili natjecati i tako ostali i bez kvalitetnih zagonetki za odgonetače i bez žirija za sastavljače. Istureni urednici Hajro i Ćos nisu problem no ovakvo natjecanje je prilika da osjetimo kako na zagonetke gledaju Dalmatinci. Ja sam od Ilije dobio i isturenu dvojku za anagram, kao da sam samo poredao slova. Ali ja nisam problem, ima mnogo ljućih od mene.... Pozdrav svima, pa i Iliji. Pero

    ОдговориИзбриши
  6. Zna biti nezgodnih pretumbavanja na tablicama kod natjecanja ukoliko se neki član žirija odluči malo zaigrati s ocjenama u smislu "e, sad će biti po mome". Vidjet ćemo do kraja hoće li to uzrokovati ozbiljnije posljedice, naročito ako se uključi neki temeljit analitičar. Sve je završeno, odličja su podijeljena, naši Dalmatinci dobili riječi pohvale. Kako Pero jednom otprilike reče izražavajući neslaganje: na kraju će netko ipak pobijediti.

    ОдговориИзбриши
  7. Neko hrabriji od mene bi se upitao šta bi se desilo da su se brisale najveća i najmanja ocjena? Ja se ne usuđujem to da upitam.

    ОдговориИзбриши
  8. Slavko sokole, poželjnost obrazloženja članova žirija je naglašavana mnogo puta i prije mnogo godina u kontekstima različitih natjecanja…, no u redu, želiš ovdje više komentara, želiš pominjati EDL, želiš napredak kao i svi mi…, no čini se da imaš i neke želje i sklonosti koje obesmišljavaju i obeshrabruju komentiranje na blogu. Nema ljutnje ni išta slično, tek pitanje koje se nameće – možemo li zajedno očuvati nekakav potrebni minimum - fokus, ozbiljnost i pristojnost, suzdržati se od razvodnjavanja, pokušaja duhovitosti, nekakvih poteza “za publiku” isl. Je li previše očekivati da se složimo oko toga, a načini artikuliranja, kriteriji i sl mogu i trebaju ostati različiti. Je li baš zauzetost jedino objašnjenje vrlo primjetnog pada želje za komentiranjem? Lijepo je kad kažeš “podržavam”, ne smeta ni podrazumijevanje nekakve težine koja stoji iza toga, no uz to idu i neke obaveze, ako ih ignoriramo onda nismo to što deklariramo i želimo vjerovati da jesmo. Nemamo mi ovdje značajan problem sa nekakvim odnosima osoba, ni sa razlikama u kriterijima i sl, dovoljno je tu hobističke dobronamjernosti…, jasno je i da mnogi čitaju, imaju stav… Ponavljam(o) se, pisao sam ovo isto mnogo puta, a i prije mnogo godina… zaista je dosta ponavljanja, odustajanje se nameće kao logičan put.

    Čestitke organizatorima, autorima i članovima žirija. Zadatak (bušman) je bio težak, puno je majstorstva i rada uloženo, zaslužilo je sve to pažnju i rad u dijelu oko pripreme materijala (Miro ne zna i neće nego ozbiljno i savršeno, svaka čast), a i žiriranja gdje u razmatranju očiglednih nesavršenstava treba poći od samog početka (raspisivanja natječaja…).

    ОдговориИзбриши