петак, 11. новембар 2022.

PAZAH KRIŽALJKE (8)


2 коментара:

  1. Нема паљбе, нестало муниције, видају се ране, броје чауре! До следећег окршаја ваља наоштрити копља, набавити џебану, подмазати свијетло оружје па на јуначки мегдан мајчин сине, да нас се потомци не стиде!

    ОдговориИзбриши
  2. Od ovih uradaka, najsimpatičniji mi je Petrov, s ALGOJEDom, PNEUMATSKIm ČEKIĆem, Pakom ĆAVARom...a i malo osobnog "štiha"u pojmovima MATEMATIKA i REALNI BROJEVI. Lijep mi je BIZANT ukrižan s BALKANom, kao i SKITNJA (možda bih umjesto MOŠNJA radije vidio MUŽNJA, umjesto MAJIĆ DŽAJIĆ, ali ovo je za solidnih 3-4 boda: drugim riječima, objavljivo, za nešto više treba više ambicije u početnom, sjeverozapadnom sektoru (niti jedan pojam ne razbija ritam samoglasnik-suglasnik), kao i malo više pažnje s unutrašnjim dvoslovima koji "umrtvljuju" mrežu (VU, AA, II). No, ovo je vrlo lijep način da se izrazi podrška natjecanju kroz nenametljiv, neambiciozan, ali ipak pamtljiv uradak - podržavam :)

    Kod Jelene vidim problematično NJ u INJEKTOR, Luka se izmučio sa završetkoom uratka desno (previše lanaca crnih polja za ovako jednostavnu kombinaciju), Žarko je po običaju od Ilije "popio" keca za IVA, ali unatoč lijepim detaljima (FIĆFIRIĆI, PEČENJARA) dojma sam da se u ovom žanru da postići više.

    Kod Zdenka (tehnički slično Petru, ali nešto manje atraktivni nosivi pojmovi) imamo svjež INSTAGRAM i lijepe NEPISANO PRAVILO i CRNA KAVA, ali i on se mučio da mrežu poveže (3 unutrašnja dvoslova u neposrednoj blizini: UI, ŽA, AC - i ovo je 3 ili 4 boda).

    U svakom slučaju, dobro je vidjeti i ove radove: uz malo poliranja, većina je na pragu objavljivosti, što znači da je natjecanje bilo kvalitetno, ako to možemo reći i za radove od 30-og do 40-og mjesta.

    ОдговориИзбриши