понедељак, 28. новембар 2022.

REBUSANJE (4785)


5 коментара:

  1. Pero Galogaža je za PAZAH '22 napravio rebus s efektnim rješenjem, i žiri ga je ocijenio navedenim ocjenama. U enigmatskom čavrljanju u Omišu, rekoh Peri da je trebao "skratiti" rebus, te da bi isti, vjerujem, bio daleko bolje plasiran.

    Čak što više, po mom kriteriju, ta relativno kratka a efektna kombinacija je za "tri koplja" ispred svih radova pristiglih na natječaj, te bijah pomalo ljubomoran što i sam ne uočih tu kombinaciju. Nažalost, ja sam išao koristiti pojmove iz sve 4 grupe, te sa dodatnim slovima, moj rebus bijaše dosta loše plasiran, i na taj način direktno utjecao na moj konačni plasman!

    ОдговориИзбриши
  2. Nikad nije kasno da se sazna da za produženi rebus možeš biti kažnjen. U raspisu natječaja nije pisalo da rebus mora biti ČISTI kao npr. kod Slavka za Dane ludaje. Svejedno, mislim da bi mi za Jo jedan član žirija, nakon konzultacija s Posavinom, dao jedinicu zbog istog korijena, ovako je ipak trojka. Inače, legendarni askovac Josip Joško Alebić bio je stvarno sportaš godine 1977. Pozdrav, Pero

    ОдговориИзбриши
  3. Što bi se reklo- TIO ima i edukativni karakter :)

    ОдговориИзбриши