уторак, 11. јун 2013.

OBAVEŠTENJE




Обавештење
Обавештавам em ceа na kvadrat (пошто нисам нестао!) и г.Милета Јанковића да сам Славку Бовану послао текст на 9 страна који садржи анализу листова "Мини пирамида" бр. 56, "Новости енигма" бр. 2638 и "Укрштеница" бр. 107, одговоре г. Милету Јанковићу на два његова реаговања, одговор em ceu na kvadrat на његов коментар и образложење мог предлога о оснивању новог савеза.. Интегрални текст биће објављен у "Веснику" гласилу ЕК "Нове загонетке" пошто блог нема техничких могућности да то учини.
Владета Тривунац

10 коментара:

  1. Pre pet minuta dobio sam tekst na 9 gusto kucanih strana.
    Nema nikakve šanse da bude objavljen čak ni u nastavcima, ali udovoljam molbi kolege V. Trivunca da makar objavim ovo obaveštenje.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман11. јун 2013. 23:33

    Postavi dokument na www.box.com, tamo će ti dati odgovarajući link, pa će svako moći da ga skine.

    ОдговориИзбриши
  3. Hajde da poslušam anonimnog savjetnika:

    https://www.box.com/s/471mwl713ji96k8kbhs8

    ОдговориИзбриши
  4. Vidim da je vrag odneo šalu: prešlo se na uvlaćenje u diskusiju drugih ljudi, traži se komentarisanje onoga što su drugi napisali, ubacuje se analiza lista koji ja uređujem (pazi šta radiš inače ćeš loše proći; "ne valja se tako Em ce na kvadrat"), pominjanje "hrvatskog modela"... Ono što je Mile napisao o "maherima" je tačno, da nisam zadovoljan svojim enigmatskim radovima ODAVNO BIH SE MANUO ĆORAVA POSLA, a onaj drugi deo od koga smo on i ja bolji je njegova procena. Ja se ne upoređujem sa kolegama, naročito ako se bavimo različitim stvarima.
    I, verovatno zbog ljutnje (opravdane ili ne - nema razlike), Gospodin Vladeta Trivunac radi nešto što od ovako poznatog i priznatog analitičara nisam očekivao: više puta napominje da je njegova analiza EGZAKTNA I NEPRISTRASNA, a u njoj (na devet gusto kucanih strana) zaboravlja i da pomene ono što rešavače najviše zanima - REŠIVOST. Zabole prosečnog rešavača i koliko crnih polja ima ukrštenica, da li je ispod ili iznad "publikacionog minimuma", da li u njoj ima više od 40% imenica, manje od 10% imena (sa prezimenima ili ne)... Ako je "Enigma" dobar list, a u njoj su imenice: OPERAT, KATALEPSIJA, NARATA, ATONALITET, NATIVISTA, KRETAJ, OSTAVINA, OMARJE, ALASKE, ATELAN, EKIPAŽ, NAMIRA, ALAMANI, ATEROM, ATONIK, EMETIK, KASTRATI, ANABAZA, AMARA, AMONIT, ITIBAR, ĆITABI... Ovo je samo trećina reči prepisanih iz rešenja (broj 2369). Ako to pomnožimo sa 3 i sve puta 2 (uspravno) vidimo da nije baš najvažnije da minimum imenica bude 40%. Mnogo je (po meni) bolje staviti lep i rešiv glagol, ime i prezime POZNATE ličnosti, POZNATO muško ili žensko ime, pa i, zašto da ne - LEP PRIDEV. Iz ovoga se vidi da ova analiza nimalo nije egzaktna, a još manje je nepristrasna. Tvrdnja da manji dijagrami moraju imati manju prosečnu dužinu od "publikacionog minimuma" je, takođe smešna, naročito ako je autor "egzaktno i nepristrasno dokazani i zaslužni enigmata" (dijagram 10x8 sa izrezom za sliku 5x4 i 5 crnih polja - o potrebi pravljenja ovakvih ukrštenica i o njihovom grafičkom izgledu, što je po meni još jedan veoma važan segment u određivanju kvaliteta ukrštenice, da ne govorim).
    U "egzaktnoj i nepristrasnoj" analizi su upoređena dva lista različitih dimenzija (jedan je manji za trećinu, a to je i te kako značajno).
    Nastaviće se

    ОдговориИзбриши
  5. Nastavak
    Ubacivanje u vatru i "Ukrštenice" koju radim za svog poslodavca, a izlazi subotom u "Politici", tvrdnja da JA i MOJ KOMPJUTER to radimo, analiza sedam ukrštenica od kojih je jedna totalno atipična UKRŠTENICA i zahteva sasvim drugačije procenjivanje (još jedna potvrda da je analiza, navodno egzaktna) i navođenje JEDNE greške u neznamkoliko pregledanih brojeva je opomena mojoj malenkosti da ne "gudim previše jer mogu dobiti po prstima". Prvo: od sedam navedenih ukrštenica četiri nisu moje, u jednoj od "tuđih" mi je promakla i IDA. Drugo: ja još uvek više od tri četvrtine enigmatskih radova sastavljam "iz glave". Da li mi to veruje G-din VT i njemu slični, zaista mi nije važno. Mada... oni znaju za svakoga ponaosob od nas (i njih!) ko koristi, a ko ne koristi kompjuter. Znaju oni, doduše, i da je neko IZVRSTAN SASTAVLJAČ iako nisu rešili nijednu njegovu ukrštenicu u poslednjih deset i više godina. Uzgred, zna GVT da nisam mislio na Milana Šabana kada sam pisao o "večitim enigmatskim početnicima". Seća se on dobro da je o tome često govorio Boško Petrović, a da su ga slušali ON i NJEMU SLIČNI i klimali glavama. Ja nisam i nikada neću biti Boško Petrović, ali neću ni brzo zaboravljati prošlost. Takođe se u pomenutom društvu često diskutovalo o Milanu Šabanu, Ljubiši Jakšiću, Ivici Mlađenoviću i pokojnom Stevi Marekoviću. Tu su se pominjali neki, ne baš afirmativni epiteti, ali kada su i pomenuti bili u društvu ili kad ih je neko van tog "odabranog" društva napadao, svi bi listom stali uz njih (kao sad GVT). Posebno su bile "simpatične" neke karakteristike u vezi sa određenim porocima i poštenjem.
    Žao mi je što sam ovoliko svog dragocenog vremena potrošio na nešto što neće doneti nikakve koristi ni meni, a ni našoj enigmatici ("Pas laje, vetar nosi"). Izvinjavam se i kolegama koji su želeći da pročitaju ovo reagovanje potrošili vreme koje su mogli iskoristiti za nešto važnije i lepše - posebno Slavku za koga sigurno znam da ne voli dugačke tekstove.

    ОдговориИзбриши
  6. Postavio sam celo pismo VT na moj blog http://srpskaenigmatika.blogspot.com/, a iskomentarisaću ga do kraja nedelje, pošto sada nemam dovoljno slobodnog vremena.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман12. јун 2013. 19:09

    Čime se ljudi sve bave!!!

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман12. јун 2013. 23:52

    A čime se Vi bavite?

    ОдговориИзбриши