петак, 12. јул 2013.

FENIKS

Redakcija "Feniksa" ima (dobar) običaj da  mi pošalje po primerak svog lista, na čemu im i ovom prilikom zahvaljujem, Zauzvrat, povremenu uradim pokoju zagonetku, a Pero Galogaža, kao glodur, ima potpunu slobodu da preuzme sa ovog bloga sve što mu se dopadne, a što je potpisano mojim imenom ili je bez potpisa (što, takođe, znači da sam ja autor). 

U broju koji mi je danas stigao (483), Pero u uvodniku piše o natječaju koji već neko vreme traje. Naime, objavljuju se ukrštenice/križaljke posvećene autoru prve moderne križaljke Arthuru Wynneu. Do sada je objavljeno osam radova a poredak je sledeći:
1. Duško Laštro i Željko Jozić ocena 7,9
3. Krešimir Majetić i Živko Barišić  7,4
5. Marko Mihaljević 7,2
6. Željko Marinović  7,0
7. Boris Cvitanović 6, 6
8. Antun Cvitković 6,2

Glavna nagrada je 1000 kuna, a svi objavljeni radovi honoriraju se sa 200 kuna.
Najavljeno je da sledi objavljivanje i ocenjivanje križaljki Nevenka Solde, Božidara Šimundže, Sretena Perića, Klaudija Pavića, Rajka Ricijaša, Zdenka Ćavara, Nedjeljka Nedića,... i drugih.

Mogu da prognoziram da će, sudeći prema imenima sa liste, biti dosta dobrih i ODLIČNIH radova.


2 коментара:

Анониман је рекао...

Nastojat cemo da ovaj obicaj traje. Sa zaljenjem javljam da ne mogu u Vranje (svatovi), al' dati cu sve od sebe da budem na koloniji. Pero Galogaza

Slavko Bovan је рекао...

Veoma se uvažava ocjena žirija (redakcije).
Lično mogu da posvjedočim da je jedan od kolega zadovoljno prokomentarisao visoku ocjenu koju je dobio, dok se jedan drugi kolega, diskretno, raspotivao da li znam kako je njegova križaljka prošla kod strogog ali pravičnog žirija.