недеља, 17. новембар 2013.

REBUSANJE (628)


5 коментара:

Unknown је рекао...

SALOM ERE PANIČE (Salome, Re, pa Niče)

Slavko Bovan је рекао...

da

Mandrak је рекао...

Prvi put sam video ovu fotografiju pre skoro 10 godina, u časopisu "Psihologija danas". Dakle, ovaj rebus mi je otprilike 10 godina sazrevao u malom mozgu (veliki i nemam). :)

Možda će nekoga zanimati: Lu Salome, Pol Re i Fridrih Niče su pokušali da realizuju jednu čudnu ideju - "mariage a trois" (brak utroje). "Brak" (navodno bez seksa) im se raspao za nepunih godinu dana, a ova slika na kojoj su Re i Niče upregnuti u jaram, a Lu drži bič, nastala je Lucernu, dok se ceo svet zgražavao. Niče je kasnije istupio iz te zajednice (neki tvrde da je izašao kao što je i ušao: čedan kao beba), Salome je neko vreme živela sa Reom, a onda je na red došao Rilke...

Бранислав Никић је рекао...

Bravo za rebus. Znali smo da je Mladen velemajstor za ukrštenice, nedavno smo shvatili da ima dara i za anagrame, a sada počinje da nas uverava da može da smišlja i sjajne rebuse. Samo tako!

Mandrak је рекао...

Hvala, Bane. Nisam sklon slovnim rebusima, ali su mi ovi drugi zabavni. To je, da znaš, uglavnom tvoje (i Minićevo) maslo: kad god dođem na tvoj blog, shvatim koliko sam bio nepravedan prema rebusima. :)