недеља, 3. август 2014.

EVERGRIN (146)

"Mala Eureka" 236, 24. oktobar 1984. godine, 29. stranica.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Što je ovo nerešeno, da ne kažem nekomentarisano?
Pošto smo ja i Miroslav stare kolege, znam da se neće ljutiti da napišem par reči o prikazanom radu.
U to vreme (osamdesetih godina) napraviti "belinu" 8x7 nije baš bilo lako, čak naprotiv. Međutim, meni se na prvi pogled ne sviđa broj ulaza u opisna polja (6!), koja su se uz malo truda mogla svesti na samo 2 ulaza.
Umesto NAZIJATI SE ladno bi se uklopila reč AZIJATIZAM, dok su POJAČANJA mogla bez P (OJAČANJA). U donjem levom uglu lako su se mogla izbeći oba ulaza, u to vreme se nisu praktikovala dva uzastopna ulaza u opisna polja.
Za tako mali lik veliki broj množina (7!) kao i broj prideva (VIRILAN, PROST, TAJAN, STARA), kao i dve reči istog korena STARA - STARI DINARI i na kraju zašto RATINIRATI i SATA umesto RATINIRANJE i SANJA.
Doduše, možda je i ovde neko od urednika upleo prste, ko zna. Pošto rad ove godine puni 30 godina, neke stvari se daju oprostiti.
Lozničanin

Miroslav Cvetković је рекао...

Daleko od toga da ovu skandinavku smatram remek-delom, ali nije ni toliko loša. Sve što je Lozničanin rekao stoji - mogla je biti sa manje ulaza, neki glagoli su se mogli promeniti u glagolske imenice, ima dosta množina... Jedini razlog što nije dobila "Hochglanz" je nedostatak vremena! Dugo smo u klubu (EK "Naissus") spremali ovaj broj, onda je sve stalo mesec dana, a onda, odjednom, neko (mislim da je bio Markan) je "naredio" da za tri dana završimo (čitaj: završim) prilog ("Mala Eurek"). Ni manje, ni više morao sam za veoma kratko vreme popuniti 15-ak stranica, uglavnom skandinavkama. Na kraju je klupski broj pomenutog lista imao dve petine mojih radova.

Miroslav Cvetković је рекао...

"Markan" je, naravno Marjan - još se nisam rasanio.