петак, 1. август 2014.

IDEMO U BOR (11)

Do početka Susreta enigmata Srbije u Boru ostalo je manje od mesec dana. Krsta Ivanov javlja da sve teče po planu i da Bor željno iščekuje drage goste.
Već od sutra možete na ovom mestu pročitati nove informacije vezane za ovu značajnu enigmatsku manifestaciju.

10 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Idemo li?

Quizmaster је рекао...

Očekujemo da nam aktuelni predsednik ESS javi da li dolazi, pošto ne bi valjalo propustiti taj spektakl kad ga budu smenjivali. Naravno, tebe to nešto ne pogađa previše, jer ti si tip koji će zarad neke koristi uvek pronaći način da se drugom uvuče u bulju. Do juče si podržavao akcije i bio portparol ovog štetočine, sutra ćeš se, bez ikakve ograde i izvinjenja kolegama što si bio saučesnik, uvlačiti nekom drugom.

Slavko Bovan је рекао...

Dela govore o svakom ponaosob.
Najljubaznije te molim da nastaviš svoje prosipanje đubreta na svom ŠMRC-u! (Ako to uopšte iko čita)
Tamo možeš da me nazivaš kako hoćeš.Ja neću uzvratiti istom mjerom i neću te nazvati kretenčinom. Kreten se rodi. Ti nisi bio ovakav. Ovakvim smo te svi napravili. Mnogo smo ti tepali ovih godina. Ende!

Quizmaster је рекао...

Ako na komentare koje sam izneo kod Adnana nemaš neke argumente (ne možeš da nabrojiš koje si to trofeje osvojio i u čemu si bio šampion Srbije, pošto bi se jasno videlo da imaš daleko manje uspeha od mene), onda je bolje da ćutiš. Međutim, ako umesto toga napišeš poruku "Ko o čemu, baba o uštipcima" (što u prenosnom smislu znači da ja stalno pričam neke gluposti), i ako se na taj način sprdaš sa tim što je meni naneta velika nepravda, onda ću s pravom kazati ono što je odgovarajuće u tom trenutku - da si kretenčina. Ranije, kad si terao šegu s tim što me izdržavaju moji požrtvovani roditelji, kao i u nekim drugim prilikama, takođe si dobio zauzvrat reči koje si zaslužio.

Inače, kod Adnana nisam ni spomenuo pehar koji je (više nego očigledno)u Vranju ukraden Sretenu Periću, a kojim si se takođe hvalio po medijima. Slika i prilika "daleko najuspešnijeg enigmate Srbije", kako si obmanjivao svojevremeno TV gledaoce.

Quizmaster је рекао...

Što se tiče mog bloga ŠMEK, on se sasvim dovoljno čita i nemam potrebu da držim brojač, jer to je stvar koja je odavno prevaziđena na internetu. Povremeno na moderatorskoj stranici bacim pogled u statistiku i zadovoljan sam brojem čitalaca koje sam stekao za ovo kratko vreme otkako blog funkcioniše. Među saradnicima imam i ugledna imena poput lingviste dr Ivana Klajna i aforističara Ninusa Nestorovića.

S druge strane, ti si bolesno opsednut brojem poseta i uživaš da potenciraš kako je tvoj blog No.1, što je smešno, jer te cifre kojima se ponosiš su kurac ne samo u nekim svetskim razmerama nego i naspram domaćih blogova o modi, kulinarstvu i drugih daleko posećenijih internet mesta. Marketinški gledano, tvoj blog je skoro pa bezvredan, isto kao i svi drugi enigmatski sajtovi u regionu.

Inače, može se videti i da veštački povećavaš broj klikova tako što kucaš i po nekoliko uzastopnih komentara kako bi se čitaoci navukli da vide šta to piše. Takođe stavljaš besmisleno velik broj poruka po danu, nešto što ne radi nijedan normalan bloger. Meni ne trebaju "Nostalgije" i slične stvari da mamim ljude na nekakve žurke na blogu, bitnije mi je što imam kvalitetniji enigmatski sadržaj. Držim vrhunski nivo enigmatike, a kod tebe idu anagrami sa izmenom i razni drugi otpaci koji autorima ne mogu da prođu u Enigmatsku radionicu.

Slavko Bovan је рекао...

Zoran jeste najuspešniji enigmata na Balkanu, u Evropi, u galaksiji...
Meni jesu dali pehar jer su uzeli pogrešnu metodu (sabrali su bodove) umjesto da pitaju Zorana ko je bi osvojio najviše bodova samo da je bio na licu mjesta,... meni jesu dali pehar u Vranju i to na taj način što su oborili Perića na zemlju i oteli ga (pehar) iz nejgovih ruku i dali ga meni. Nevažno je to što ni Sreten ne misli tako. Važno je šta misli Zoran.

On ima i svoj blog, ali voli da se svađa sam sa sobom po drugim okupljalištima enigmata. Dalja prepiska na ovu temu vodiće se na njegovom blogu.

Zoran može napisati još jednu poruku, a naredne ću sve brisati i to kao odmadu na njegovo zasluge u prošlosti. Naime, neću ga nazivati svim onim epitetima koje je zaslužio, ali ću koristiti gumicu!
Dakle, izvolite na ŠMEK i uživajte.

Slavko Bovan је рекао...

Čekam dozvolu od Krste Ivanova da nastavim sa tekstovima o Boru. Imamo dogovor da sačekam jedan tekstić koji će ići prvi (ispred ovih koji su već pripremljeni).

Quizmaster је рекао...

Tvoja logika da si u pravu samo zato što se Perić i druge kolege ne bune je sramotno glupa i bezobrazna. Perić se nije žalio jer je dobričina i nije hteo da se zamera Živaniću (kod koga sarađuje za "Alo"), dok ostali enigmati gledaju svoja posla i takođe ne žele da se nekom zameraju, a izgleda da sam jedino ja budala kome je bitnije da istina pobedi.

Svako ko ima bar malo elementarne logike (uključujući tu i tebe) jako dobro zna da je Perić u Vranju osvojio najviše zlatnih medalja u pojedinačnim nastupima i da se kvizovka uvek računala za sveukupni skor, baš kao i šah. U Vranju nisu postojala zvanično definisana pravila oko bodovanja, nego su promenjena od uobičajenih tako da se tebi pokloni trofej koji nisi zaslužio. I umesto da kažeš pošteno "Ljudi, Perić je imao najviše prvih mesta, on je najuspešniji učesnik susreta", ti ideš po medijima i hvališ se tim peharom. Naravno, ranije ti je odgovaralo kad se kvizovka ravnopravno računala, a sad te je Perić iznenadio i izmišljeno je rangiranje koje tebi odgovara.

Što se tiče toga ko je najuspešniji enigmata u Srbiji, logično je da se u tako nešto moraju računati uspesi na svim značajnim domaćim i međunarodnim enigmatskim takmičenjima, po čemu sam neprikosnoven. Enigmatski savez Srbije, da je nekakva normalna i poštena organizacija, dodelio bi mi ne samo takvu nagradu, nego i priznanje za doprinos koji sam imao u razvoju srpske enigmatike kao organizator sjajnih takmičenja i manifestacija. Međutim, ja se čelnicima nisam uvlačio u dupe, pa otud i ne mogu da dobijem ta priznanja koja sam zaslužio.

Takođe je vrlo bitno reći da se pehar koji si dobio odnosi SAMO NA SUSRETE ENIGMATA SRBIJE, i onda nemaš pravo da se predstavljaš ljudima kao najuspešniji enigmata Srbije uopšte. U tome se ogleda veličina tvoje pokvarenosti, jer znaš da se meni nanosi velika nepravda i opet si u stanju da besramno obmanjuješ javnost. Pokušavaš da zamutiš vodu time što ljudima koji su nedovoljno upućeni o čemu se radi spominješ "matematiku", pri čemu ti je baš ta kvizovka (koja nije računata Periću) donela ključne bodove za prvo mesto. Ali, sve to nije naročito bitno za ovu priču, suština je da TI NISI NAJUSPEŠNIJI ENIGMATA SRBIJE, imaš samo najviše bodova na Susretima enigmata Srbije po tom glupom načinu na koji se bodovalo (da šah i kvizovka jednako vrede kao rešavanje i sastavljanje zagonetaka).

Na kraju, ne treba smetnuti ni s uma da zbog neprijateljskog odnosa ESS prema meni nisam mogao da prisustvujem na četiri Susreta enigmata Srbije. Ranije sam bio vrlo uspešan na SES i potpuno je realno da bih u nekim normalnim okolnostima skupio dovoljno bodova za prvo mesto na pomenutoj rang-listi. Čim sam se vratio, na naredne dve manifestacije u Požarevcu i Kikindi sam pobedio u čak pet disciplina (dve zvanične i tri nezvanične), čime sam potvrdio svoju klasu. Naravno, ti ćeš u nedostatku valjanih argumenata ismevati ono što pričam i uvek skretati temu na neki drugi kolosek, ali ljudi koji su objektivni i nemaju neki animozitet prema meni znaju da se ti lažno predstavljaš i da ja imam mnogo više pobeda i šampionskih titula na domaćim i međunarodnim takmičenja.

Slavko Bovan је рекао...

Eto to je ta još jedna poruka. Rekao si! Sve si u pravu!

Svaku narednu poruku ću brisati!
Izvoli nastaviti na svom elitnom blogu, a nas obične smrtnike ostavi da se zabavljamo na ovom bezveznom i bezvrijednom blogu.


Slavko Bovan је рекао...

Molim kolege na razumijevanje zbog ovakve odluke. Ipak moram štititi sebe i ovaj blog od nasrtaja koji se dešavaju s vremena na vrijeme od gore potpšisanog genija.