субота, 2. август 2014.

NOSTALGIJA (276)

Ivica Mlađenović iza dva panoa na svojoj velikoj izložbi enigmatskih radova na Beogradskom sajmu početkom osamdesetih godina prošlog veka.
(Prilog: Miroslav Cvetković)

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Miroslav će objasniti kako se naziva ova revolucionarna metoda u umjetničkoj fotografiji :)

Miroslav Cvetković је рекао...

Ovo je trebala biti umetnička fotografija, ali nije sve ispalo kako sam zamislio. Imao sam nekoliko boljih, ali sam pronašao samo ovu koju je i vreme malo izbledelo (33-34 godine).

Slavko Bovan је рекао...

Fotografija je zadovoljavajuća za ovu rubriku!

Miroslav Cvetković је рекао...

U to vreme je bilo neuporedivo teže napraviti dobru fotografiju: radilo se na filmu koji se mogao kupiti, pretpostavljalo se da će u foto-laboratoriji korektno razviti film i uraditi fotografije, pretpostavljalo se na kojoj vrsti foto-papira će fotografija biti urađena, pretpostavljalo se... Danas se digitalnim foto-aparatom okine 50-100 puta, pa izabere jedna fotka, a zatim u fotošopu popravi eventualni propust.
Film sa koga je načinjena priložena fotografija je imao sreće da nekako ode do jedne laboratorije u Londonu, a ne do foto-laboratorije "Borbe" ili, nedaj bože, do "Foto-lika" pokraj glavne autobuske stanice u Nišu. To vreme je već donelo neke probleme u svakodnevnom životu - nestašice, a fototehnika je bila zadnja rupa na svirali.
Inače, izložbe Ivice Mlađenovića se tek pomalo sećam. Znam da smo džumle upali na Sajam (članovi ED "Zagonetka"), da je bilo mnooogo panoa sa uvećanim fotokopijama radova autora, da je bila u hali 3 (prva hala sa leve strane gledano od ulaza u Sajam)...