четвртак, 20. новембар 2014.

NOSTALGIJA (342)



Piše: Radojica Jovičić
ZABAVNI MAGAZIN
(enigmatika-pouka-zabava)
Izdavač: DP "Borba"-plasman, Beograd
Glavni urednik: Veljko Radović.
 Urednik enigmatike: Dragoslav Rosić
 Prvi broj izašao je 1. jula 1996. godine na formatu 18,0x26,0 na 56. strana sa koricama u boji.
Sadržaj je bio raznovrstan sa  svim vrstama enigmatike i drugim zanimljivim napisima kao: Carevi-samozvanci, Policajci hipnotizeri, Istorijsko pile, Originalni arijevci,  i dr.
Sarađivali su: Slavko Bovan, Sandra, O.Ljubibratić, Ljubisav Drakulić, Dinko Knežević, Jan Bažik, Dragoslav Ros, Romansero, Ingrid, Živa Rackov, Keops, King, Nikola, Živko Dokić, Kaica Đorđević i dr.
List je izlazio svakog drugog petka sa oznakom broja, ali bez datuma.
Tako je broju 17. iz 1997. godine, sprovedena anketa: Dragi čitaoče, budite urednik sa pitanjima: Koju vrstu enigmatskog sastava najradije rešavate, Koju vrstu ukrštenica najviše volite, Šta smatrate najkvalitetnijim u enigmatici, a šta najlošijim, Volite li zagonetke koje je lakše rešiti...itd.
Ne znam  rezultat ove ankete a ne znam ni koliko je brojeva izašlo.

4 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Vidim iz svoje evidencije da sam i ja objavljivao u ovom listu, i to bar u desetak brojeva. Poslednji broj u kome mi je objavljen neki rad je 16 iz februara 1997. godine

R.Jovicic је рекао...

Dragi Slavko,
Ne znam zašto je tekst izmešan i ćirilica i latinica. Tekst je pisan latinicom i trebao si ga preneti iz PDF. Srdačan pozdrav...

Slavko Bovan је рекао...

Ne može se prenositi tekst iz PDF formata direktno već se mora modifikovati. Konkretno, ovaj tekst kada se prenese u Word mnogo pobrka slova pa je ćirilica neupotrebljiva. Koristio sam konverziju u latinicu, ali i zu neka slova ostanu u ćirilici pa ih moram pojedinačno izmeniti. Izgleda da sam pokoje slovo preskočio.

Miroslav Cvetković је рекао...

Kad se tekst kuca originalnim fontom: arial, courier, verdana, times, helvetica, georgia... i koristi tastaturaerbian Latin, ili Serbia Cyrillic, ovih problema nema. Kad koristite YU fontove i englesku tastaturu onda za neka slova morate u Wordu primeniti i "Find and Replace" - da ne ispravljate slovo po slovo.