четвртак, 4. јун 2015.

EVERGRIN (380)


Jovan Nedić, inspirisan: OVIM, šalje skeniranu stranicu sa prvim objavljenim enigmatskim radom Ejuba Semića.
Jovan piše:
1) Ejubov prvi sastav - razlikuje se za jedno slovo od onoga objavljenog u "Sezamu".
2) Objavljen je 6. VI. 1970, a ne 5. VI.
3) Šaljem i naslovnicu, ali se datum ne vidi baš najjasnije jer je skenirano iz debelog uveza.

6 коментара:

Belirac је рекао...

ASI - "antičko ime otoka Cipra"

Je li neko čuo za takav opis?

ESSA је рекао...

Hvala Jovane za ovo divno podsjećanje! Meni su sva "Čvor"-ova izdanja, svi Kvizovi i gotovo svi Orbisi stradali u poplavi u podrumu prije 20-tak godina. Ja sam se dvoumio da li je peti ili šesti Juni, mada sam za tridesetogodišnjicu stavio 6. Juni! Još jednom hvala i veliki pozdrav!

Belirac је рекао...

Pozdravljam i ja Ejuba. Drago mi je da sam ga mogao podsjetiti na njegov prvi rad, ali mi nije drago što čujem da je ostao bez važnog dijela svoje enigmatske arhive.

Gledam ga na slici u "Sezamu" i moram priznati da mi "faca" nešto nije poznata. Mora biti da se dugo, dugo nismo vidjeli...

Još jedan pozdrav!

ESSA је рекао...

Jovane, ove križaljke s prečkama su "nestale", a vidi se da nema ni jednoslova a ni dvoslova (mislim na naslovnu), a u principu je iskoristivo svako polje (kocka)!

Belirac је рекао...

Poslao sam Slavku još nekoliko skenova iz "Mini Čvora", a povod je 46 godina od izlaska prvog broja. Među njima je i rekapitulacija onoga što je u "Miniju" objavljeno u prvih godinu dana. U tom tekstu opisana je tadašnja koncepcija tog časopisa (bez izolovanih polja, bez jednoslova i dvoslova, crna polja se ne niži dijagonalno i sl.). Kasnije se odustalo od takve prakse.

Анониман је рекао...

Krizaljka sa preckama, a ima crno polje.