четвртак, 16. јул 2015.

FIŠKUS (SLOVAČKA)

Dvomjesečnik "Fiškus"
ožujak/travanj 2015
cijena: 19,90 Kč
Grad izlaska: Prievidza (Slovačka)
(Prilog: Josip Dubrović)

4 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Neka mi ne zamere braća Slovaci (i sestre Slovakinje): ovo je (grafički) na nivou 80-ih godina prošlog veka. Jedino je papir malo belji.

Анониман је рекао...

Mene malo zbunjuje cena u češkim krunama. Slovaci upotrebljavaju, mislim da od 2008, godine eure. Dali je to slovački časopis, da nije česki. Ili to Slovaci nešto spremaju za Čehe, jer Pievidza je slovački grad uz samu Češku.

Štefan Markovič

Анониман је рекао...

Da, i meni je to čudno. Inače časopis je kupljen u Pragu (Češka) a i cijena je u krunama, a časopis izlazi u Prievidzi koja je u Slovačkoj. Izgleda da Slovaci plasiraju časopis u susjednu zemlju.

Анониман је рекао...

Nešto slično imam i ja u svojoj zbirci stranih časopisa. Isti izdavač iz Lavova (Lvova) izdaje revije sa ukrštenicama i na ukrajinskom i na ruskom. S time da oba izdanja prodaje u Ukrajini, možda (????) i u Rusiji. Zadnji takav primerak donela mi je kči iz aprila ove godine, a oba su nabavljena na istom prodajnom mestu u Kijevu.
A imam i nešto primeraka časopisa na ruskom jezeru, koji su izdati u Njemačkoj ili Austriji (sudoku), jedan od tih čak mogu kupiti i u Sloveniji.
Kada putujem i tražim nešto zanimljivo, moram biti vrlo pažljiv i kod njemačkih izdanja, jer u Švajcarskoj, Austriji kupljeni časopis ne mora biti lokalni. Slično je i u Belgiji, gde lakše nađeš francuski ili nizozemski časopis nego belgijski.
Tako sam prilikom boravka u Bihaću tamo nabavio hrvatsku Kvizoramu, jer je u Sloveniji nema.

Štefan Markovič