среда, 12. август 2015.

KVADRAT

DA, ŽDE, MA, MAN, NA, NI, NIN, NING, NOST, NUŽ, O, NJA, NJE, RI, RO, SE, TER, TO, TRE, UP.
1. Neophodnost, 2. Korisna kompjuterska aplikacija, 3. Proždrljivci, 4. Ime turske odbojkašiče Ozsoj, 5. Sofa, divan (mn.), 6. Žitelj grada u kome je tvrđava Nehaj, 7. Priprema za takmičenje.
Autor: Pero Galogaža
(Drugoplasirani u Širokom Brijegu)

11 коментара:

IlijaO је рекао...

NUŽNOST
UPDATER
ŽDERONJE
NARIMAN
OTOMANI
SENJANIN
TRENING

Slavko Bovan је рекао...

Potvrđujem!
Žiri je bio mišljenja da je ovo odličan kvadrat.

Анониман је рекао...

Nariman je ime posljednje egipatske kraljice, zvane i "Pepeljuga s Nila"

Миле Јанковић је рекао...

Za sada je sve u redu, ovaj kvadrat je slabiji od pobedničkog, daj prikaži ostale, e onda ćemo da se dobro "ISMIJEMO".

Миле Јанковић је рекао...

"Potvrđujem!
Žiri je bio mišljenja da je ovo odličan kvadrat."


Očigledno da žiri nema pojma, ovo je MNOGOOOOOO daleko od odličnog kvadrata.

Slavko Bovan је рекао...

I ovo je za smijeh. Zar misliš da je žiriju važno tvoje mišljenje. Ako sam dobro upratio, nisi bio član žirija, već učesnik koji je imao jedan kvadrat u najužem izboru, ali nije bio (po mišljenju odabranog žirija) za prva tri mjesta. Mi tako odlučili a ti možeš da se bacakaš koliko hoćeš.
Doduše, niko ne garantuje da se neće za 10-20 godina vršiti revizija žirivanja, pa možda i osvojiš prvo mjesto.

Svi ostali kvadrati će biti prikazani, pa ti udaraj pluseve i minuse koliko ti je volja.

I dalje tvrdim da je žiri dobro obavio svoj zadatak.

Миле Јанковић је рекао...

Pojma ti nemaš o enigmatici, daleko si ti od jednog Mileta Jankovića, možeš samo da me mrziš, i zato samo ti uživaj u svojim glupostima, tupljenjima i oštrenjima.
Treba da se zapitaš, ako si ti upravu, zašto niko ne komentariše ove kvadrate, odgovor je vrlo prost, pa zato što ste namestili konkurs, i svi znaju da sam ja u pravu, ali su ljudi dobri i neće nikome da se zamere, pa je bolje da ćute.

Slavko Bovan је рекао...

Biće da je tako.

Анониман је рекао...

Ja sam se isključivo natjecao zbog prijatelja iz EK "Ero" koji su postali aktivni posljednjih godina. Rezultat mi nije bio bitan i žao mi je što se to ovako rasteže, pogotovo što ja nisam neki autor magičnih likova. Što bi tek mogli pričati o anagramima gdje ima više autora i vjerojatno više nezadovoljnika. Treba reći da se srpska i hrvatska enigmatika dosta razlikuju, bez obzira na sličnost jezika. Ovdje kod nas mnoge stvari nisu dopuštene ali su pravila ista za sve. Mile je odličan autor, pratim ja dosta toga, ali neki radovi ne bi mu objavili ni Kvizorama, ni Kviskoteka a bogme niti Feniks. Mi u Feniksu imamo dosta problema sa križaljkama vrhunskih srpskih autora jer su nam se pravila razdvojila u ovih četvrt stoljeća. Ali to je tema za neke susrete jer se sve neda napisati. Pozdrav svima, a Slavko neka razmisli što donose prezentacije tuđih natječaja. Pero

Миле Јанковић је рекао...

Pero,
ja se pridržavam one narodne "veži konja gde ti gazda kaže", a to znači da kada negde sarađujem pridržavam se pravila koja odredi urednik izdanja, bez obzira da li se meni ta pravila sviđaju ili ne. Ubeđen sam da kada bih ti poslao neki rad, bio bi sigurno objavljen, jer bi ga proveravao "sto" puta, jedino gde bi napravio neku grešku to su opisi, ipak ja ne živim na hrvatskom govornom području.
Imam neke primerke Feniks i Skandi Feniksa i dovoljno je da rešim nekoliko križaljki i da zaključim šta se traži i kako treba sastaviti, i jedino je sigurno da one teže odgonetke koje pišete ispod skandinavki/križaljki kod mene ne bi ni bilo, jer ja takve reči ne bih ni stavio u križaljke.
Kada budem uhvatio malo vreme probaću da sastavim jednu klasičnu križaljku bez slike (ionako ne znam teme koje su aktuelne u Hrvatskoj) pa da ti je pošaljem.

Анониман је рекао...

Šalji Mile, bit će mi drago. Pero