петак, 18. септембар 2015.

DANAS U OSIJEKU

Prilog: Jovan Nedić

16 коментара:

Belirac је рекао...

Snimljeno danas, 18. IX. 2015. godine, u 15:26, u osječkoj Ulici Svete Ane, dok sam na semaforu čekao zeleno svjetlo za skretanje nalijevo, u Ulicu Ivana Gundulića.

Belirac је рекао...

Sada predajem štafetu Kikinđanima, a i drugim ...anima ili ...ancima da snime registarske tablice s oznakama svojih gradova i dodatnim slovima OS!

IlijaO је рекао...

Bar da je broj 175 , pa bi to, ( po nekim izvorima) bila cestovna udaljenost između OS I KI.

N. Petkovski је рекао...

Pa i 230 odgovara, ako malo prošpartaš uzduž i popreko ulicama u Osijeku, pa i u Kikindi, pa potrošiš 55 kilometara više.

Belirac је рекао...

Imam ja bolje rješenje, a tako ćemo i putovati u Kikindu ako granica ne bude zatvorena:
1. Osijek - Beli Manastir - 34 km
2. Beli Manastir - Kikinda - 180 km
Ukupno: 214 km

Ostatak od 16 km može se "potrošiti" na Sombor, Bačku Topolu, Sentu i Adu. Moguće je iz Bačke Topole ići preko Bečeja i Novog Bečeja, što je za 10 km duže, pa ostaje samo 6 km da se dostigne brojka od 230, kako piše na tablici.

N. Petkovski је рекао...

Eto vidiš! Samo, jedna moja preporuka: obrijte brade da ne izgledate kao Sirijci, a ako ste se dobro isunčali na odmoru, bolje ne putujte da na granici zbog tena ne pomisle da ste izbeglice iz Sirije i da vas ne vrate (more, da vas ne pohapse ako izgledate kao džihadisti), biće onda puno više od 230 km. :):):)

Belirac је рекао...

Pa mi ćemo obući klupske majice, a onda će se odmah znati odakle smo...:) Osim toga, mi ne znamo ni beknuti arapski, a ni s engleskim baš ne stojimo najbolje. Mi smo najbolji u ju(žn/g)oslavenskim jezicima...

N. Petkovski је рекао...

Dobro je!!! Onda možete bez problema dogurati i do Makedonije, samo će vam trebati još dvaput po tih 230 km, pa i pride (cca triput po toliko)

Belirac је рекао...

Nikola, nemoj nas dvaput zvati! Josip je već u južnim krajevima...

N. Petkovski је рекао...

Ma samo neka dogje, on je vec bio u Skopju, shetao sam ga uzduz i popreko Skopja i okolice, ali je nazalost popodne otputovao, pa nije video najlepsi deo - branu na reci Treska, vestacko jezero Treska, unikatni kanjon Treske i pecinu Vrelo, rekreativno jezero Treska, pa je ostao duzan da kompletira turu. I ti i svi ostali dobronamernici ste pozvani da vidite sve to. Samo vi izvolite!

IlijaO је рекао...

Treska pa Treska pa Treska - izgleda vrlo EKSTRA!

Belirac је рекао...

Pa sad nam ne preostaje ništa drugo, nego da organizujemo skup ekikijevaca i naših prijatelja u - Skoplju. U tom gradu ja sam bio samo jednom, na maturalnoj ekskurziji, a to je bilo ... iahaha ...

Анониман је рекао...

Nikola evo mene opet u Skopju, uskoro. J. Dubrović.

N. Petkovski је рекао...

Samo da mi se na vreme javiš da se ne promašimo. I da mi javiš kada i čime dolaziš da te čekam.

Анониман је рекао...

Ma šalim se. Ne mogu nikako do Skopja, došao sam autobusom u Grčku. Neki drugi puta. J. Dubrović.

N. Petkovski је рекао...

E, sad si me razočarao! Ja se radovao ponovnom susretu i želji da ti boravak u Skopju bude još lepši i prijatniji od prošlog. Pa, taj autobus mora da ide duž Srbije i Makedonije i najverovatnije prolazi kroz Skopje i stane tu, pa piši kad stiže u Skopju, pa da se bar na nekoliko minuta vidimo. I to će me bar malo razveseliti, a verujem i tebe.

A čitao sam da si pravio i neke kombinacije da svratiš i u Ohrid kod Andona Kolovskog, pa sam verovao da ćemo se sigurno videti.

Zaista želim da se makar na kratko vidimo u Skopju i popijemo "skopsko", pa poradi malo na tome!