уторак, 20. октобар 2015.

POMOĆNE FRAZE

25 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Luka proverava fraze. Bilo je nekih izmena, pa možda nije sve u redu. Sačekajte koji minut.

Бранислав Никић је рекао...

Broj 3 u postavci ima 18 slova , a u rešenju 19.

mihajlo је рекао...

u trećem mislim da treba 4,5,6,4

Mirka је рекао...

1. (3, 8, 2, 3)

IlijaO је рекао...

Sporan je i deveti: u postavci 4-2-7-6 a u rješenju 23 slova!

Mirka је рекао...

9. (8, 2, 7, 6)

Mirka је рекао...

16. (2,6,3,3 & 6,4,4)

Mirka је рекао...

18. (5,6,2,4 & 4,7,6)

Mirka је рекао...

19. (5,2,1,6)

Mirka је рекао...

Broj slova koji su dati na ilustracijama su ok. Potkrale se greške u pomoćnim frazama. Nestale u putu do Slavka. Nadam se da je sve ispravljeno. Izvinjenje slijedi.

Slavko Bovan је рекао...

Ubačene ispravne fraze.
Nema produženja roka. Rok je 23.00

Mirka је рекао...

1. START JE 14. SLOVO!

Luka је рекао...

U ime blogogazde i Mirke se ispričavam rješavačima radi propusta kod postavki. Bilo je određenih korekcija, a to nije učinjeno i u pomoćnim frazama.

Kod POVRATNOG REBUSA je ispravno napisano u rebusu (start 14. slovo)

Анониман је рекао...

Ubuduće, autori uvijek trebaju prije objavljivanja, riješiti i provjeriti točnost podataka. Inače, klasika već uobičajena, da se kod naših susjeda, nikada ne rješavaju zadaci, da bi se pronašle slovne ili brojčane pogreške. To je već poznato.
Kohortaš.

Luka је рекао...

Nadam se da je ovaj (nesretni) 13. komentar ispravio sve nedoumice, i da ćete sada moći lakše doći do rješenja.

Još jednom se ispričavam svim rješavačima zbog ovog propusta.

Анониман је рекао...

Katastrofa od organizacije. Dva broja ne mozete ispravno da napisete.

Luka је рекао...

Josipe u pravu si! Rebusi su pregledani do najsitnijih detalja, i mislim da tu neće biti veći primjedbi, Ovo je prvenstveno moj propust, korekcije i izmjena rebusa, moje prošlotjedno izbivanje i nagomilane obveze, i jednostavno nisam dans još jednom sve prekontrolirao. Ipak vjerujem se da ovaj propust nije umanjio draž natjecanja, a zahvaljujući ovom propustu dobili ste sudačku nadoknadu za rješavanje.

IlijaO је рекао...

Nema veze! Pohvale autorskom dvojcu, uz opasku da se još nigdje nisam tako pomučio i na kraju uživao kad sam ih riješio sve - unatoč zanemarivim greškama u postavkama. Ne znam, hoće li drugi priznati, ali ovi su rebusi malo drugačiji od ranije rješavanih a samim tim i primamljiviji za uhvatiti se u koštac s njima. Ocjena -5 (zbog zbrke oko postavki)!

Luka је рекао...

Zahvaljujem Anonimcu, koji nema hrabrosti (a možda ni još štogod) da se potpiše. Da se je potpisao, znao bih kome slijedeći put poslati radove na kontrolu.
Uostalom On očito zna kako se to radi, pa predlažem da On bude slijedeći sastavljaš (i organizator).

Dragiša је рекао...

LUKA(JE) DO MI(SI)RKE !

IlijaO је рекао...

A 14. je, priznat ćete, antologijski! Ideja odlična a "scenski prikaz" još bolji! Prvi puta se vidim u lisicama. Ne izgledam, uopće, loše!Ili po Slavkovom- rđavo!

Mirka је рекао...

Iako je Luka uputio izvinjenje u njegovo i moje ime i u ime organizatora, isto ću uraditi i ja. Žao mi je što je došlo do propusta u pomoćnim frazama. Mi smo se, zaista, potrudii da rebusi budu što raznovrsniji, različite težine i dobrog grafičkog prikaza. Nadam se da ova zbrka koja je nastala nije pokvarila zadovoljstvo rješavanja. Luka i ja smo dobro funkcionisali kao tim, te se nadam da ovo neće biti jedini put da smo sarađivali To će, naravno, zavisiti i od vaših komentara na rebuse.
Hvala svima na učešću.

Ilija Đurković је рекао...

Mala zbrka oko pomoćnih fraza nimalo nije pokvarila odličan utisak koji je večerašnje takmičenje ostavilo na mene! Svaka čast Mirki i Luki na izvanrednim rebusima koji su bili dosta zahtjevni, ali zbog toga i izazovniji za rješavanje. Viđene su mnoge nove ideje i lucidne kombinacije. Slavku hvala na domaćinstvu i promovisanju ovog takmičenja. Nadam se da je odziv bio masovan jer su organizatori to itekako zaslužili. Još jednom hvala dvojcu na večerašnjim rebusnim delikatesima!

Mišo је рекао...

Pokazalo se da prijedorsko-splitski tandem fukcioniše. Čestitam!

Mirka је рекао...
Аутор је уклонио коментар.