субота, 21. новембар 2015.

DANAS U BELOM MANASTIRU



Piše: Jovan Nedić
Najveći hrvatski enigmata i enigmatski urednik Pero Galogaža opet je na vinskoj turneji po Baranji. Našlo se vremena i za druženje – uz dobro vino i ukusnu zakusku – u belomanastirskom stanu Perinog prijatelja Đure Embreuša. Od petorice prisutnih, samo dvojica se bave enigmatikom, pa se to druženje može nazvati jedino – enigmatski gemišt jer se razgovaralo i o drugim temama, a ne samo o enigmatici.
Na slici: Tibor Adler (Beli Manastir), Pero Galogaža (Rijeka), Nedjeljko Anđelić, direktor hotela "Uvala Scott" u Kraljevici, i Jovan Nedić (Beli Manastir); foto: Đuro Embreuš.

11 коментара:

Belirac је рекао...

Opet jedna zanimljiva koincidencija. Dok sam skenirao skandinavke s "ludajskim" rebusina iz "Feniksa" broj 544 i pripremao se da ih pošaljem blogogazdi, Josip Dubrović iz Osijeka javlja da je Pero Galogaža u belomanastirskom Hotelu Patria i da predlaže da se vidimo... Vidjeli se jesmo, ali ne u hotelu, nego u kod Perinog prijatelja Đure Embreuša.

Kasnije Pero i ja zaključujemo da je ovo naš peti susret u 2015. godini: Bihać (maj), Mostar / Široki Brijeg (kraj jula i početak avgusta), Valjevo (početak oktobra), Donji Vidovec (kraj oktobra).

Luka је рекао...

Pozdrav iz Splita veseloj Ekipi!

Nedjeljko Nedić је рекао...

Sačuvajte i koje vince za nas!

Belirac је рекао...

Tibor i Pero nose crvene majice, što vjerovatno nije znak da preferiraju i vino takve boje. Sljedeći put očekujem ih u narandžastoj majici, zna se več kakvoj...

Belirac је рекао...

Naravno, ne "več", nego "već". Mi Baranjci nemamo problema s razlikovanjem "č" i "ć". To je samo jedan - "zatipak"!

Dejan Minić је рекао...

Upravo sam se vratio sa slave (gle čuda mogu da kucam) i vidim da nisam jedini koji se je veselio.:) Živeli, drugari!

Belirac је рекао...

Osnovna zamjerka ovom blogu je, kako reče veliki Pero, što sve objave već sutra odu u - "starije postove".

Belirac је рекао...

Inače, u mom rodnom selu u Baranji nekad je živio čovjek koga smo zvali "Vel'ki Pero", a o njemu su se "pričale pripovijetke" (ove posljednju riječ treba naglasiti na "o", a ne na prvom "i").

Pero је рекао...

Samo da se javim da sam sretno stigao nazad u Rijeku. Baranjske vinske delicije pomalo iščezavaju iz moga tjelešca... Bilo je lijepo, a ja se nadam da ćemo za dvije godine imati SOZAH u Belom (Manastiru). Sve vas pozdravlja Pero obični.

Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče zamjerke, moj odgovor je višeslojan:
1. Ne izostajte sa časova! (Tako postupa većina posjetilaca, te ništa ne propuštaju. Broj redovnih čitalaca iz dana u dan se povećava)
2. Postovi se na naslovnoj stranici (u vrijeme najgušćeg saobraćaja) zadržavaju najmanje 48 sati.
3. Mislim da je ovaj tempo mnogo bolji od npr. HIPOTETIČKE situacije da za Đurđevdan čestitam slavu svima koji slave, i da to ostane do Petrovdana :)
4. Ako je nešto izuzetno značajno, to bude ponovljeno više puta, a povremeno se pojave i tzv. "podsećanja" (Vidi npr. KONKURSI U TOKU).
5. Uvijek na raspolaganju stoje linkovi na dnu "stariji postovi", linkovi desno (spisak postova za taj mjesec, te starija arhiva) ali i oznake u lijevom stupcu. Koga interesuje, sve će lako naći.

Slavko Bovan је рекао...

Pero, nije ti to loše za Beli Manastir 2017. Valja unaprijed planirati!