четвртак, 19. новембар 2015.

MILOŠEV KVADRAT (64)


BLA, VA, VAK, VE, VI, GROB, ŽE, I, KA, KA, KA, KA, LI, LIR, NI, NIK, O, PRA, RAC, REP, CA
1. Mjesto kod Rijeke (autotrke)
2. Komentar, upadica
3. Popravka
4. Makedonska folkerka, Tanja
5. Sprava za nivelaciju
6. Ikavski govor
7. Poluostrvo u opštini Tivat
Autor: Miloš Milićević

7 коментара:

  1. GROBNIK
    REPLIKA
    OPRAVAK
    BLAŽEVA
    NIVELIR
    IKAVICA
    KAKARAC

    Štefan Markovič

    ОдговориИзбриши
  2. Sve je u redu, osim ove " Makedonske folkerke" ! To je makedonska folk- p(j)evačica ili.... krajnje ironično "fol" kćerka ??? Imam neki osjećaj da sam nepismen! Ili to stvarno treba opisati pravo književno-zagonetački ili sve pustiti banalnosti , kao što je i ovaj opis!
    Anonimci i zlonamjernici će opet imati komentar( čudit će me ako ne bude)- opet (tupi glupi) IlijaO.Ali ja drugačije ne razmišljam i uvijek ću "tupiti"!

    ОдговориИзбриши
  3. Dozvoljeno je i "oštrenje" i "tupljenje", ili još bolje poželjno je!
    M. Milićević

    ОдговориИзбриши
  4. Evo, u vezi ovog opisa i Ilijine dvojbe mogu napisati sledno:
    Relativno dobro pratim makedonsku estradu i na njoj nema licnost (dakle ni pevacica pod tim imenom i prezimenom).Smatram da treba da postoi neki trag, zapis ili bilo koji dokaz da osoba sa tim imenom postoi.Ako je autor Milos M. mislio na neku kafansku pevacicu, i toga nema jer kafane kod nas koji rade mogu se izbrojati na prste.

    ОдговориИзбриши
  5. Kad se u pomoć dozove moćni Internet lako je vidjeti: Folk pevačica Tanja Blaževa od večeras postaće nova učesnica rijalitija ... "Ona je zlo, tolike godine po kafanama, pa našla mog sina da zavodi. On je tek upisao fakultete i važno je da ga završi, a ne da ga neke pevaljke odvlače od knjige" - ( Citat iz "Informera)
    Međutim, nije stvar koliko je to osoba zanimljiva enigmatama, no, meni je bitniji opis! Jer, tko je to čuo za nju , osim po "Sodoma i Gomora" rijaliti šouovima, malo kronično-poslovično nedostatkom odjeće, i par cajki i nadimkom "sablazan"!
    Sporno mi je ovo"folkerka"! Rijetko će netko, tko nije pristaša šatre shvatiti o čemu se zapravo radi!

    ОдговориИзбриши
  6. Ilija, znam šta ti smeta, ali zar ne kužiš da je i izraz "folkerka" u službi "njegovog veličanstva! rijaliti šoua! :)
    M. Milićević

    ОдговориИзбриши