понедељак, 11. јул 2016.

ANAGRAMIRANJE (2297)

Autor: Ljubica Bilalović

6 коментара:

N. Petkovski је рекао...

LEKSIKON SRPSKIH ENIGMATA

(Leksikon je otvoren na pogrešnim stranicama)

Slavko Bovan је рекао...

TAČNO
(Ovo u zagradi ne bih da komentarišem)

Miroslav Cvetković је рекао...

Levo je Saša Milovanović, trenutno direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" (pamtimo ga kao glodura lista "Story", a pre svega dnevnog lista "Kurir"). Objavio je više anagrama u mojim "Osmosmerkama" 90-ih godina prošlog veka.
Desno je najpoznatiji svrljiški enigmata - Srboljub Milovanović.

N. Petkovski је рекао...

Svaka čast ovoj dvojici na stranicama 222 i 223, ali kad sam napisao da je leksikon otvoren na pogrešnim stranama, mislio sam na to da je trebao biti otvoren na stranici 40, gde je likom i prilikom (uz biografiju) autorica anagrama. Da sam ja blogogazda, tako bih uradio. Ovako - minus za blogogazdu. Doduše, ne znam ko je autor fotografije, ako je neko drugi, a ne blogogazda, onda i za njega minus.

Kakvi ste bre vi kavaljeri.

Slavko Bovan је рекао...

Dragi moj Nikola, ovaj blogogazda radi najbolje što umije. Dakle, anagram sam ilustrovao onako kako sam mogao (Koristio sam fotografiju koja je bila dostupna).

Dakle, uputstvo i za tebe i za druge koji bi rado da poboljšaju kvalitet priloga.
Kada zapazite neki propust blogogazde (ili vidite da bi se to moglo bolje uraditi) prije nego što lupite minus, priskočite u pomoć. Npr. mogao si i ti fotografisati traženu stranu (imaš knjigu), obraditi fotografiju, upisati tekst i to poslati na poznatu adresu. Vrlo rado bih izvršio zamijenu jer bi (svi se slažemo) ta varijanta sa Ljubicom na slici bila bolja varijanta.
Očekivati od mene da sve bude savršeno, malo je pretjerano očekivanje. Jeste da se trudim koliko mogu (i više od toga) ali nemam sve vrijeme svijeta samo da ispunjavam sve želje i pozdrave.

Zaključak, i dalje ću ulagati svu svoju energiju da bude sve što je moguće bolje, ali rado prihvatam pomoć koja će mi uštediti malo vremena.

N. Petkovski је рекао...

Ma, kad bih ja imao znanja i umeća da uradim to sa slikama kako ti kažeš, ja ne bih čekao ni sekund, ali ne znam to da radim. Zato, samo komentarišem. A nemam nikakvih (skoro nikakvih) primedbi na tvoj rad, naprotiv, ti radiš izvrsno, ali ponekad može i bolje. A minus koji sam ti dodelio nije veliki, cca 15 cm. :):):)