среда, 14. септембар 2016.

JOVANOV SLOGOVNI KVADRAT (50)


CI, CI, GLAS, KON, KON, LA, LA, LEN, MA, MA, PLAZ, RI, RI, STRUK, TO, TO
Vodoravno i okomito: 1. Zagrebački katolički tjednik, 2. Ljudi koji se bave konstrui(s/r)anjem nečega, 3. Osnovni, prozirni dio žive stanice / ćelije, 4. Irski muzičar, bubnjar rok-grupe U2 (fon.). – Kvadrat je sastavljen 29. VIII. 2016.
Autor: Jovan Nedić

7 коментара:

Анониман је рекао...

GLAS KON CI LA
KON STRUK TO RI
CI TO PLAZ MA
LA RI MA LEN

Štefan Markovič

Анониман је рекао...

Moglo je (možda) i ovako:

GLAS KON CI LA
KON STRUK CI JA
CI CI JAŠT VO
LA JA VO STI

Lozničanin

Milan S. је рекао...

Bravo za kvadrat (za originalnu verziju).

Slavko Bovan је рекао...

Tačno.

Belirac је рекао...

Prva tri pojma u ovom kvadratu vrlo brzo su se složila, a onda je trebalo još naći nekog Larija čije dvoslogovno prezime počinje slogom ma-. Na sreću, našla se osoba za koju se ne može reći da je - beznačajna, iako možda mnogim rješavačima nije poznata, kao što - uostalom - nije bila poznata ni meni.

Belirac је рекао...

Ja ne bih rastavio riječ "cicijaštvo" na slogove na takav način (ci-ci-jašt-vo). Nedavno mi je i jedan enigmatski urednik u e-poruci napisao da prihvata rastavljanje riječi na slogove na mnogo fleksibilniji način od onoga koji je u našoj enigmatici dosad bio uobičajen. Možda bi o tome trebalo povesti raspravu...

Nedjeljko Nedić је рекао...

Slažem se s Belircem. Ja mislim da riječi treba rastavljati na slogove tako da sa svakim zasebnim slogom može početi ILI ZAVRŠAVATI nova riječ. Sukladno tomu treba CI CI JAŠ TVO ili CI CI JA ŠTVO.