четвртак, 14. мај 2020.

OTRGNUTO OD ZABORAVA

Eroteka
Mladi S.B. je prije 35 godina napisao jednu studiju i s njom je osvojio neke bodove na Čvorovom prvenstvu. Mladost-ludost, rekao bi sadašnji S.B. jer se prisjeća koliko je vremena i truda uložio u pisanje. Žiri je tada rekao (dodjeljujući bodove) da ovo vrijedi.

Danas me obradovao Stjepan Horvat koji mi šalje skenirane strane tog starog teksta koji se nalazi u njegovoj (očigledno) zlatnoj riznici, pa mi napominje da bismo mogli od ovoga napraviti brošuru-knjigu. 

Sadašnjem S.B. je vrlo interesantno da vidi šta je pisao taj mladić koji je tada svim srcem uletio u enigmatske vode (da ne kažem strmeknuo se) a veoma sam srećan što je originalni tekst sačuvan. Hiljadu puta hvala Štefu!

Ovo objavljujem da bih sam sebi zadao obavezu da što prije stari tekst pripremim za (modernu) štampu. Možda će još nekome biti interesantno ovo štivo.

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Kolege koje raspolažu zbirkama enigmatskih listova mogu očekivati od mene molbu da mi pošalju skenirane neke stare osmosmjerke (Srećom, u tekstu sam tačno navodio brojeve listova u kojima su objavljivane).

Sad se osjećam srećno ko dijete koje je dobilo željno čekanu igračku.

Neki Tip је рекао...

Ako i kad završimo posao oko OSMOSMJERKE, vratit ću ti cijeli originalni tekst natječajnog uratka. Samo da se zna koliko si truda uložio. Cijeli rad ima gotovo sto tipkanih stranica (onako kako se to nekada radilo bez Worda). U statističkom dodatku piše da si obradio 563 osmosmjerke iz raznih listova toga vremena. Tadi si nabrojao čak 68 vrsta osmosmjerki, a tu je i pregled svih autora i broj njihovih osmosmjerki. Ima toga još mnogo, pa zato držim da je tekst zanimljiv.

Ilija Đurković је рекао...

Rado ću se odazvati tvojoj molbi ako tražene časopise budem imao u arhivi!
Ovo mi je veoma interesantno i veselim se zbog tvojeg oduševljenja!