понедељак, 3. август 2020.

NA PUTU ZA ŠIROKI (22)

A, CI, KA, KA, KAN, LIN, NI, NI, NOS, NOST, OR, O, ROS, SKOC, SLOV, SMI, SMOR, TA, VI

Vodoravno i okomito: 1. Orošenost, 2. Skup od osam osoba, 3. Nekadašnji svjetski prvak u šahu, Vasilij Vasiljevič (1921-2010), 4. Nazal (mn.), 5. Vrh na planini Veleži (1703 m), 6. Koji je lijepo uređen, lijepo odjenut, obučen s ukusom (također: ime butika u Beogradu i trgovačkog društva u Zagrebu), 7. Talijanski filmski i televizijski redatelji, braća Paolo i Vittorio.

Autor: Jovan Nedić

Napomena: 8. Susret enigmata, Široki Brijeg, 1-2. VIII. 2020. – Natječaj za kvadrat 7x7 (najmanje u jednoj od 7 riječi moraju biti slova OSAM). – Sastav se nije plasirao među prvih deset (vidjeti OVDJE).

PS. Dana 10. avgusta 2019. godine, na ovom blogu, pokrenuta je rubrika "Na putu za Široki", s ciljem da se u njoj objavljuju magični kvadrati sastavljeni za natječaje u Širokom Brijegu, pogotovo oni (poslani i neposlani) koji nemaju šanse da budu objavljeni u enigmatskim listovima. Ovo je i poziv autorima da svoje opisane sastave pošalju blogogazdi kako bi bili objavljeni u ovoj rubrici.

4 коментара:

Анониман је рекао...


Odgonetka kvadrata 7 x 7:

ROSNOST
OSMORKA
SMISLOV
NOSNICI
ORLINKA
SKOCKAN
TAVIANI

Dobar kvadrat - svi pojmovi imaju skupine (ukupno 12 skupina).

Vlašar

Slavko Bovan је рекао...

Stigla mi još dva kvadrata. Biće objavljeni.

Belirac је рекао...

baš me zanima znali li enigmatski Hercegovci za tu Orlinku?

Slavko Bovan је рекао...

Nisam čuo za taj vrh ali mi je interesantno da si (pravilno) iskoristio "na Veleži" (s posebnim naglaskom).
Doduše, u govoru je češće NA VELEŽU, ali isprvno je kazati NA VELEŽI (Pao snijeg na Veleži) a tako se može čuti u tom kraju.