среда, 19. мај 2021.

SA FEJSBUKA

 

1968.-2021. - 53 godine s Vama!
Počelo je 19. svibnja 1968. u Bjelovaru kad su se okupili ljubitelji odgonetanja i osnovali klub pod imenom „Enigmatsko udruženje Bjelovar“ (EUB). Za prvog predsjednika izabran je Stjepan Horvat čija je to bila i ideja.. Još prije izlaska prvog izdanja pod nazivom „Čvor“ ovoj skupini pridružili su se mnogi enigmati, te već u rujnu iste godine izašao je prvi broj časopisa „Čvor“ od kojega je krenula izdavačka djelatnost i sve ono što će narednih tridesetak godina biti obilježeno „Čvorovom erom“.
U pedeset godina „Čvor“ je izdao više od dvije stotine knjiga.
Danas je ČVOR usmjeren u izdavaštvo i tiskarsku djelatnost. Bio je izdavač i prve monografija Bjelovarsko-bilogorske županije (Vladimira Strugara), kao i prva fotomonografije grada Bjelovara “Nedovršeni spomenar” (Krešimira Ivančeka). Od izdavačke djelatnosti tu je sada već i reprezentativnihgodišta „Pučkog , dvadesetšest kalendara Bjelovarsko-bilogorske županije“ koji izlazi sredinom prosinca za svaku slijedeću godinu.
ČVOR kao tiskara djeluje posljednjih dvadesetak godina. Računalna grafička priprema upotpunjena je strojevima za digitalni tisak na papir i digitalni tisak velikog formata. Također tu je i kompletna dorada. Proizvode se sve vrste obrazaca, blokovske robe, ali i knjige i časopisi u manjim nakladama, te kompletan novogodišnji program (kalendari, upaljači, olovke, promotivni artikli). U ponudi je oslikavanje vozila, izrada svjetlećih i drugih reklama i natpisa. Tu je i pečatoreznica i lasersko graviranje na najmodernijem laserskom graverskom stroju. U prodaji se nalaze i pehari, te medalje i plakete za sportska natjecanja.

1 коментар:

Gojko је рекао...

Za mnoge nas Čvor bi Dvor(koji nam je širom otvorio vrata)