четвртак, 4. мај 2023.

USKORO (MOŽDA)

Navikli ste da početkom maja EK “Kikinda” raspisuje sastavljački konkurs (ukrštenica, anagram, i rebus) za Enigmatske Dane ludaje. Još nismo sasvim sigurni da će biti konkursa, ali intenzivno radimo na otklanjanju dilema. Zbog prevelikog stresa koji doživljamo svake godine povodom žiriranja (i još više zbog komentara) više puta smo pomišljali da sve batalimo, ali svaki put smo sami sebi (predsedništvo EKK) kazali da moramo. To od nas očekuje dosta enigmata sastavljača koji mnogobrojnim anagramima, rebusima i ukrštenicama potvrđuju da je ovo značajno takmičenje i da treba održali tradiciju. Sami smo krivi jer smo se odlučili da sve u vezi konkursom bude transparentno, a samim tim podložno javnoj kritici (ponekad opravdanoj, a mnogo češće neopravdanoj). Šta ćemo, mi ne znamo drugačije, pa ko hoće da kritikuje radi kritike, moći će to raditi i ubuduće.

Dakle, predsedništvo EKK trenutno ima stav da i ove godine treba da bude EDL.

“Mali” problem je to što Javni konkurs za udruženja građana koji je Grad Kikinda raspisao u januaru još nije okončan, a trebalo da rezultati budu objavljei još u martu. Čekamo! Nadamo se pomoći Grada (zaslužili smo dosadašnjim radom). Dakle, još malo strpljenja.

PS. Slobodno nas možete podržali, a imate slobodu i da nas posavetujete da treba odustati od konkursa (ako smatrate da konkurs ne treba organizovati).

5 коментара:

ROK BAN је рекао...

NEMA ODSTAJANJA! MOŽDA PREDLOŽITE OCJENJIVAČIMA (ŽIRIJU) UJEDNAČEN KRITERIUM ZA SVE POSEBNO KOD UKRŠTENICA.

M. Милићевић је рекао...

Ако се одлучите да га распишете онда преузмите и посао жирирања.

Анониман је рекао...


NARAVNO DA TREBA NASTAVITI SA ORGANIZACIJOM NAGRADNOG KONKURSA ENIGMATSKIH DANA LUDAJE! ENIGMATSKI SAVEZ SRBIJE ĆE POMOĆI UKOLIKO ZATREBA!

Vlašar

Slavko Bovan је рекао...

Miloše, naša razmišljanja su išla u tom pravcu, ali onda moramo modifikovati pravilo da se žiriraju radovi pod šifrom. Još ćemo razmisliti.

Slavko Bovan је рекао...

Dobio sam nezvanične informacije da će rezultati konkursa Grada Kikinde biti objavljeni za koji dan. Da li je EKK na spisku još nisam saznao.