недеља, 13. август 2023.

SKUPŠTINA ESS

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Vanja Tomašev i ja smo, u Hercegovini, "pretresli" niz enigmatskih tema, a osvrnuli so se i na neka pisanja (i najave) na internetu povodom skupštine.

Sadašnji predsednik ESS Vladimir Šarić imaće našu podršku.

Миле Јанковић је рекао...

Samo ti brani lopova.

Slavko Bovan је рекао...

Mile, malo je neobično da si redom (bez dokaza) optuživao i da sad optužuješ da su lopovi svi predsednici ESS - Živanić, Dimović i Šarić. (Čini mi se da jedino prezimenjaka koji je kratko "vladao" nisi optuživao. Vjerovatno nisi stigao jer je Aco brzo dao ostavku). Posebno je neobično da su Dimović i Šarić bili tvoji kandidati, a sad su mrski neprijatelji.

Što se mene tiče, očekujem da dođeš u Kać i da na licu mjesta izneseš dokaze za optužbe. Doduše, uvijek postoji mogućnost da budeš principijelan i da ćeš na sebi (koji si članarinu platio "juče") primijeniti princip kojim si nas maltretirao (nas = SVE OSTALE ENIGMATE SRBIJE) najmanje sedam godina da AKO ŽELIMO DA ZUCNEMO NA SKUPŠTINI MORAMO DA PLATIMO ČLANARINU DO (zavisno od godine) JANUARA, FEBRUARA ILI MARTA. Dakle, za tebe ne važe pravila koja si sam nametao? A, a?!

Миле Јанковић је рекао...

Ja Živanića nisam optuživao za nikakvu kređu, koliko se sećam ti si optužio da ti je Savez "Smotao" pare od ALO-a, a ne ja, pa gde ti je sada Živanić (ne govoriš sa njime jer ti je ostao dužan pare). Što se tiče Dimovića on je trošio pare Saveza bez ikakvog odobrenja Predsedništva (kojeg uzgred nije ni bilo). Sa Šarić je isti slučaj, bez odluke Predsedništva je potrošio 30.000 dinara koje je dobio od Piramide, morao je da pita sve članove Predsedništva, Piramida je imala dva člana u Predsedništvu, niko nas godinu i 4 ili pet meseci nije pitao ni zašta, (ne znam da li je pitao tebe). On treba za svaku odluku da donese na osnovu glasova članova Predsedništva. Lako je sa tuđim parama, koje nisi dao ti rukovoditi i odlučivati, u ostalom koliko je EKK dala novca SAVEZU - NIŠTA. a i ti imaš "tezge", ali nikome ne daš ništa ni da radi a ne da daš novac Savezu.
Sa Acom sam imao najbolju saradnju, a radilo se o mnogo većem novcu (komplet Blic i Alo) nego koji je sada.
Šta je sporno što se morala platiti članarina da bi imao pravo glasa na Skupštini.
Najbolje da bude kao u Brzeću svi imaju pravo glasa. da vlada totalna anarhija.
Ja sam platio članarinu PRE skupštine, a ti predloži na Skupštini da me izbace iz Saveza, i ako tako Skupština tako odluči onda je to tako, ja ću otići iz Saveza uzdignute glave.

Slavko Bovan је рекао...

1. Nisi optuživao Živanića!? - Dobro, ako ti to kažeš...ali, avaj internet sve pamti.Tekstovi kažu bitno drugačije.
2. Živanić, hvala na pitanju, trenutno je u Trebinju. Ima svoje razloge zašto se javno ne oglašava i to poštujem.
3. Ja optuživao ESS da mi je smotao pare? Ne sjećaš se dobro. Potpuna neistina.
4. Živanić mi nije ostao dužan ni dinar. Dakle, opet izmišljotina.
5. Da, imam tezge (neke ja lično, a neke EKK). Ni tražim tezge, "tezge" mene traže. Najnovije...javio mi se čovjek iz Niša da mu uradim jedan specifičan posao (dan prije mog odmora). Rekoh mu da ima u Nišu kvalitetnih enigmata koji to mogu uraditi dobro i brzo, ali on je iz nekog razloga tražio da to uradim baš ja (Ne znam razlog). Slično je bilo i sa "Somborskim novinama". Uputio sam ih na "Natošević", ali valjda postoji neki razlog zašto hoće nas. Ne znam, a nisam ni istraživao. Nekoliko puta sam odbio ponudu da radim(o) enigmatiku za neke listove JER SU U TOM MOMENTU IMALI SARADNIKA KOJI KOREKTNO RADI. Dakle, uvijek sam na strani kolega. Nikad mi nije ni na kraj pameti da "otimam tezge". Čuo sam da je izvjesna osoba svojevremeno napadala "Enigmu" svim oružjima.
6. Slažemo se da je Aco korektan. Eto da se u nečemu složimo.
7. Svi članovi (pa i oni koji se učlane do minut pred skupštinu) treba da imaju pravo glasa. Samo je podsjećam da si nas lično ti MALTRETIRAO (velikim slovima) s tvojom inovacijom da se članarina mora platiti do 31.januara (kasnijih godina 28. februara ili 31. marta) ako želimo da se takmičimo i da glasamo na skupštini na Susretima enigmata Srbije (obično 9 mjeseci kasnije). Možeš slobodno napisati da to nije sitina, ...ali...internet se sjeća drugačija (onako kako se sjećam i ja).
8. Nikada nisam predložio niti ću predložiti da se neko isključi iz ESS, pa tako neću predložiti da tebe izbace. Ako, ipak, dođe do takvog glasanja, JA ĆU GLASATI PROTIV IZBACIVANJA. Pošto si slabog pamćenja (a bogami su slabog pamćenja i mnogi članovi ESS) podsjetiću da je svojevremeno iz ESS izbacivan Zoran Radisavljević koji je tih davnih godina pravio probleme mnogim članovima ESS (uključujući i mene) PROTIV SMO BILI JOVAN VUKOVIĆ I JA. To je stvar principa.
Gotova poruka!