Danas rođendan slavi Hajrudin Hodžić, majstor ukrštenica, uređivanja enigmatskih listova i...ljuštenja krompira. Svi znamo da Hajro zna napraviti dobru ukrštenicu, ali tek u Bihaću (2011. godine) saznali smo i za ovaj njegov skriveni talenat (držao ga je u strogoj tajnosti). Kad on stručno, iskusno i znalački oguli krompir, onda i kuvar-pripravnik lako može da pripravi najukusnije jelo. Srećan rođendan kolega!
Pridružujem se čestitkama.
ОдговориИзбришиI ja čestitam rođendan mom vršnjaku Hajri. Nisam dosad znao za njegov skriveni talent za "guljenje krumpijera" (tako kažemo mi Baranjci). Na Googleu sam našao dvije zgodne riječi: krumpirdžija i krumpirolog, a hajro nek izabere onu koja mu je draža.
ОдговориИзбришиOvaj blog se i ne bi zvao ovako kako se zove da nema dozu zaje...hm...šale.
ОдговориИзбришиKad već pišem, da kažem da mi stižu mnogobrojne (stvarno mnogobrojne) poruke koje su većinom pozitivne,a pri vrhu liste pohvala jeste ova rubrike (skoro na samom vrhu).
Izgleda na nisma pogriješio što sam je uveo.
Hajro, srećan ti rođendan!
ОдговориИзбришиNa dušmane koji ti ovde pripisuju da si papučar i radiš ženske poslove ne obraćaj pažnju - rade sve ove poslove oni i bolje i više od tebe, ali se i bolje snalaze kad vide kameru, bace papuče, kecelju i rukavice i zauzmu stav "muškarčine"!
Očigledno je mc pogrešno hvatio propratni tekst.
ОдговориИзбришиOno je bila pohvala za Hajru. Naime na muškoj žurci kod Mesuda, hrabro je na sebe preuzeo obavezu pripremanja hrane. Vješto je to uradio (dakle dva puta pohvala).
A što se tiče papuča - preporukujem da se u starim postovima potraži jedna samokritična pjesmica potpisana mojim imenom,
Uvek je bolja blaga samokritika, nego tuđa zaj.....ija! He, he...
ОдговориИзбришиA ta "muška zabava" i krompir mi ne idu nešto mnogo zajedno. U moje vreme ja i moje društvo smo "konzumirali" mekše "povrće", a još češće slatko "voće" (uz dodatak "soka" od voća).
Ovo je bilo tipično bosanski ručak.
ОдговориИзбришиVic-recept:
Kako napraviti jagnje sa hobotnicom na bosanski način.
Kupite VEĆU hobotnicu i stavite u lonac da se kuha jedno 4-5 sati.
Za to vrijeme staviti jagnje na ražanj i peći dok se hobotnica potpuno je skuha.
Kada je hobotnica skuhana, jagnje se skine s ražnja, a hobotnica izvadi iz kazana.
Posluživanje: jagnje se stavi na sto i jede, a hobotnica se baci pred kerove.
I kod nas. Krompir je služio za guljenje, a jelo se nešto konkretnije - mesište sa roštilja.
I šta da vam pričam...Priroda odlična na obali Une...dobro društvo... Prepručujem da tekst potražite kod Adnana u jednoj od "Eroteka"
Srećan rođendan slavljeniku i od mene.
ОдговориИзбришиŠto se tiče guljenja krompira, pogledajte samo kakvim nožem on to radi i kakvu mučnu facu pravi, pa onda komentarišite.
I ovo moje shvatite kao ZAE (na makedonskom ovde ne dolazi J) ... IJA.
Hvala svima, nemam vremena za duzi komentar (skriboman!), stavio sam neko meso na rostilj, na poslu mi spremaju malu zakusku pa moram i ja nesto donijeti.
ОдговориИзбришиKod Mesuda je bilo prekrasno, valja ponoviti.
Hajro
Srećan rođendan!
ОдговориИзбришиOčekivao sam sliku sa mesištem i pićem,a ono...
Lozničanin
Sretene nije mogla ta slika, jer je na toj slici (koju imam u zbirci) Hajro uz roštilj, a dvojica-trojica smetaju...hm...htjedoh reći... nadgledaju. Na ovoj slici je slavljenik sam (da ne kažem usamljen). Imao sam i jednu mnogo dobru u kojoj sjedi i uživa u hladovini, ali je nikako nisam mogao pronaći.
ОдговориИзбриши