четвртак, 5. септембар 2013.

OSIJEK

Sledeća enigmatska manifestacija koja je predmet našeg interesovanja jeste SOZAH u Osijeku.
Evo programa:
Program (Sa sajta Hrvatskog zagonetačkog Saveza):

Subota, 28. rujna:
- 12 sati - dolazak i okupljanje
- 13 sati - ručak
- 14,30 sati - Prvenstvo Hrvatske u rješavanju zagonetaka
- 16,30 sati - Prvenstvo Hrvatske u sastavljanju zagonetaka
- 18 sati - natjecanje u rješavanju sudokua
- 20 sati - svečana večera i proglašenje pobjednika
Nedjelja, 29. rujna:
- 10 sati - izlet u Valpovo i okolicu te posjet valpovačkom srednjovjekovnom baroknom dvorcu Prandau-Normann i drugim znamenitostima Valpovštine uz stručnog vodiča
- 13 sati - ručak u jednom valpovačkom restoranu
- u poslijepodnevnim satima povratak kućama
Očekuje se i nekoliko zagonetača iz susjednih država (Srbija, BiH).
Organizator ove manifestacije je Zagonetački klub "Osijek" (ZAKOS), na čelu sa Željkom Jozićem kao i ostalim aktivnim članovima kluba Alanom Marinićem, Nikolinom Kraus, Jovanom Nedićem, Stjepanom Najmanom, Borisom Antonićem, Antunom Koširom...
Cijena aranžmana za dva dana, (subota i nedjelja) je 500 kuna. Moguć je i eventualni dodatni boravak od petka. Uplate za sudjelovanje se mogu izvršiti na žiro-račun ZAKOS-a broj 2500009-1101373428. Za ostale informacije može se kontaktirati g. Željko Jozić na broj 095 8555 579.

Poziv "Tupljenja i oštrenja";
Krajnje je vreme da počnemo da se dogovaramo o odlasku na ovu značajnu manifestaciju, ako ništa drugo, onda  da se odužimo Josipu Dubroviću zbog učešća na SES-u u Vranju. Takođe, to će biti dobra prilika da se nastave razgovori i druženja započeti u Kikindi 2012. godine.

Pozivam i kolege koji žele da budu članovi ekipe "Tupljenja i oštrenja" i na "međunarodnoj sceni". Izvolite se prijaviti da selektor počne sa radom. (U Vranju se selektor pokazao kao iskusan znalac koji je formirao dobru ekipu, te ga nećemo menjati. Ni samu ekipu ne bismo menjali, osim ako neko od igrača bude sprečen)

22 коментара:

  1. Ja se spremam, a prijavljujem se i za ekipu (ako me selektor odabere)

    ОдговориИзбриши
  2. Ako možda neko ne zna šta znači kratica SOZAH evo objašnjenja:
    Susret odgonetača i zagonetača Hrvatske

    ОдговориИзбриши
  3. Za sada znam za četvoro iz oblasti istočno od Drine koji planiraju da dođu u Osjek. Ima još nekoliko najava, ali ne i definitivnih odluka.

    ОдговориИзбриши
  4. S nestrpljenjem očekujem još neke prijave, a posebno eventualne prijave Dejana Minića i Ilije Đurkovića (evo stisnuo sam oba palca na rukama i po tastaturi lupam kažiprstom)

    ОдговориИзбриши
  5. Ne provociram.
    Zar ne bi bilo lijepo da se nas trojica, zagrljeni i nasmijani, okićeni medaljama pojavimo na fotografijama na kojima piše: Osijek 2013?

    Naravno, može i bez medalja!

    ОдговориИзбриши
  6. Bilo bi lijepo, ali mi smo se sada dokazali pa nas vrbuju menadžeri drugih ekipa. A prelazni rok je u punom jeku...

    ОдговориИзбриши
  7. Valjda će procenat od (eventualnog) transfera kapnuti u kasu "Tupljenja i oštrenja". Ipak ste (smo) tu nastupali u "podmlatku"!
    (hahahahahahahahahhha)

    ОдговориИзбриши
  8. Dejan i ja smo baš pravi "petlići"! Hahahahahaha...

    ОдговориИзбриши
  9. Ja ću vas bodriti, ako bude sreće da nabavim neke dresove (majice!) - to bi bio dobar potez. Možda vas zapazi neko od stranih menadžera!

    ОдговориИзбриши
  10. Mi se nadamo da će Predsednik ESS, pokucati na vrata nekog od nadležnih ministarstava (ima ih nekoliko nadležnih) da i država potpomogne sa 300-500 evra delegaciju Srbije. Sponzori bi, takođe, bili poželjni.

    ОдговориИзбриши
  11. Ja vam kvarim "prolaz" kod sponzora kao Crnogorac ;-)

    ОдговориИзбриши
  12. Ma jok, to nam je samo još jedan adut iz rukava :)

    ОдговориИзбриши
  13. @Slavko:
    "Mi se nadamo da će Predsednik ESS pokucati na vrata nekog od nadležnih ministarstava (ima ih nekoliko nadležnih) da i država potpomogne sa 300-500 evra delegaciju Srbije."

    Na osnovu iskustva Mirovne grupe Oaza mogu vam reći da to rijetko i teško ide na taj način: pokucam na vrata i dobijem pare. Potrebni su različiti preduslovi i uslovi, reference i sl., prijavljivanje na konkurse, mukotrpno pisanje projekata (koji moraju biti bolji od konkurencije) pa onda odgovorno provođenje dobivenih projekata i još mnogo toga...

    ОдговориИзбриши
  14. Ne treba predsednik ESS da kuca ni na koja vrata, dovoljno je da preusmeri sredstva koja Alo uplaćuje na njegov privatni račun na račun ESS, i evo ti sredstava za razne aktivnosti ESS-a (naravno ESS bi uzeo samo deo novca koji Alo plaća, porez na honorare a saradnici bi i dalje dobijali honorare). Naravno da ovo ne odgovara MŽ jer onda on nema povećanje prihoda za penziono, i zato se lakta svim silama da se honorar uplaćuje na njegov račun. A enigmati zadovoljni što dobiju od njega honorar, kao da u ovom drugom slučaju ne bi dobijali honorar.

    Mile Janković

    ОдговориИзбриши
  15. Apel se odnosio na sve vrste sponzorisanja delegacije iz Srbije (i onih koji s nama putuju).

    Dakle, traže se svi načini, od kucanja na razna vrata, preko odricanja od honorara do "odvajanja od usta" za ovako važan put.

    ОдговориИзбриши
  16. Živaniću što se nerviraš? Vidim da si počeo i da psuješ. Šta u ovom tekstu nije istina? Hoćeš da kažeš da nemaš nikakvu korist, da ti se uplatom na tvoj račun ne povećava prosek za tvoju penziju. A kada smo već kod poštenja, daleko sam pošteniji od tebe, došao si u ESS samo radi svoje koristi.
    Fvo kada kažeš da si pošten, uradi sledeće za dobrobit srpske enigmatike i srpskih enigmata, neka celokupna saradnja sa listom Alo ide preko računa ESS, budi i dalje i predsednik i urednik, a Ek "Piramida" i Mile Janković neće biti član ESS, niti će Vam se mešati u Vaš rad.
    Sada se pokaži da želiš dobro ESS.

    ОдговориИзбриши
  17. kada budeš imao mjesečna primanja kolika je meni plata - onda se javi!

    ОдговориИзбриши
  18. Ne razumem ovo, pojasni (ovo je ili da imaš jako veliku ili jako malu platu??). Kakve veze ima kolika je čija plata??

    ОдговориИзбриши