четвртак, 9. новембар 2017.

REBUSANJE (3041)

Autori: Radoja Racanović i Milan Žarkovački

8 коментара:

  1. Rješenje: NAŠE STARINE MAME TURISTE
    Fraza: na šest ari nema metu Riste

    ОдговориИзбриши
  2. Ja skoro na "Boživranu" imadoh STOJE DANAS NAŠE STARINE, ako je ovo nastalo nakon toga prebrzo se ponovio veći dio ovog rebusa :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jeste, Ilija Đ., ovo je inspirisano tim tvojim rebusom. Pretpostavljam da ne misliš da ima nečeg lošeg u tome što smo varirali tvoju ideju.

    ОдговориИзбриши
  4. Радоја Рацановић9. новембар 2017. 22:09


    Pa, ne bih to baš tako rekao, Milane. Istina je da ovaj rad ima veze sa Boživranovim konkursom i Ilijinim rebusom sa tog takmičenja, ali je inspirisan mojim komentarom tog rada.

    Naime, ja sam komentarisao manji broj rebusa sa tog konkursa, uglavnom one kojima sam dodijelio veliki broj bodova u fazi žiriranja učesnika, a koji u konačnom plasmanu, po pravilu, nisu ostvarili visoka mjesta. U komentaru Ilijinog rebusa pomenuo sam da sam „i sam imao (bezuspješan) pokušaj slične kombinacije“, u Ilijinom radu „izgleda sekundarne (na šest ari je/nema...)“. Svega 10-ak minuta nakon postavljanja tog komentara (iako je bilo iza ponoći) stigla mi je poruka od Milana sa ovom idejom...

    U svakom slučaju, da nije bilo tog moga komentara ili da je on bio napisan bez pominjanja „pokušaja slične kombinacije“, ne bi bilo ni ovog rada.

    Milan ne samo da je efektno finalizovao ideju koju sam spomenuo već ju je i vrlo uspješno grafički uobličio što , priznaćete, nije bilo nimalo lako.

    ОдговориИзбриши
  5. Zahvaljujem Radoji na dopuni i na pohvali. Ja sam samo sasvim, pa i previše, ukratko objasnio nastanak ovog rebusa. Ilijin rebus je tu poslužio samo kao podsticaj da Radoja napiše svoju raniju ideju, pa meni da je dovršim. I sad, kad smo već počeli da detaljišemo, mogu reći da su neki svojim mišljenjem još doprineli za ilustraciju, i to je, mislim, već dovoljno detalja.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo reagovanje je vrlo uspjelo i čestitam obojici. Naravno da nemam ništa protiv, cilj je stvoriti što više dobrih radova i zabaviti se.

    ОдговориИзбриши