понедељак, 9. април 2018.

REAGOVANJE

Piše: Štefan Markovič
Evo malo reakcije na putovanje Racanovića po Češkoj.
Jučerašnji dan sam delomično proveo na ljubljanskom buvljaku. I pošto na takvu  lepu nedjelju, sunčanu i  toplu, je greh ne otići na pivo. Tako sam seo u jednom lokalu na Petkovškovom nabrežju, nasoprot arkada poznatog arhitekte Plečnika na šetališču uz reku Ljubljanicu. I pošto sam pristaša tamnog piva naručio sam tamno pivo, ali nemajući moje omiljene marke tamnog piva. morao sam se zadovoljiti dobijenim. Tako sam pio  Velkopopovicky Kozel, češko pivo. I pošto "kozel" na slovenačkom znači "jarac", komentari su bili u stilu "svoj k svome".
 Oko podne stiglo je gatačko reagovanje na reagovanje (od Dragiše Cetića) s naslovom "HRISTOS VASKRSE uz ČEŠKI CRNO-BIJELI STO".

4 коментара:

  1. Ovakvi prilozi znatno obogaćuju sadržaj ovog veselog bloga, jer se na rječit način pokazuje kakva atmosfera ovdje vlada (drugarska, skoro porodična, prisna, pozitivna, vesela, neopterećujuća,...). Zahvaljujem lutajućim reporterima.

    ОдговориИзбриши
  2. Danas se prevarih pa uz ručak popih "Zaječarsko" (čašu više nego uobičajeno) pa sad sam u dilemi da l' da ovu skandinavku koju opisujem zgužvam i bacim (i išutiram nogama, jer me mrzi i da je gledam) i da malo prilegnem, ili da dodam još jednu čašu...pa da mi bude sve svejedno.

    ОдговориИзбриши
  3. Dodaj jos jednu ! Pivo ne valja kad ostoji ( citaj: ubudja )
    Holandski profesionalac

    ОдговориИзбриши
  4. Valja poslušati!
    Pošto ja popijem koju čašu piva ili vina SAMO uz ručak moraću smaknuti još koji komad mesa koji me mami. Najbolja od svih žena se ovih dana pita: "Đe ti više staje!?" (Ništa ne govorim, ali i sam se pitam. Teretni ovi dani praznika kada je iće-piće u pitanju, ali izdržaćemo nekako)

    Ove kikindskesubotičkesomborskernovosadskezrenjaninske ukrštenice mogu malo i da pričekaju.

    ОдговориИзбриши