петак, 11. јануар 2019.

SA FEJSBUKA

КЕОПС ЕНИГМАТИКА, аутора и уредника Драгослава Росића
Поштовани љубитељи енигматке,
Крајем јануара излази енигматски часопис КЕОПС, чија је намера да постане репрезент српске енигматике, који ће освојити ваша срца. Срспка енигматика је водећа у светским размерама захваљујући инвентивности наших енигмата, али пре свега захваљујући савршеном језику и богатству израза. Решавајући и састављајући загонетке човек развија и одржава своје менталне способности, а тиме и опште здравље. На тај начин човек и у дубокој старости остаје ментално виталан и духовно испуњен.
Нови КЕОПС жели баш то да вам пружи и још нешто поврх тога. Укрштенице морају бити лепе, прожете лепим и звучним речима, лишене монотоније која умањује уживање и води у сивило. Другим речима, оне морају имати душу. Часопис је отворен за сарадњу, али овај услов мора бити испуњен. Таквим приступом, ми састављачи оплемењујемо своју душу, а тиме и душе наших решавача. Овај часопис жели да оствари управо такву интеракцију.
Од другог броја отпочиње ЕНИГМАТСКИ ЛОТО, у којем ћете моћи учествовати и конкурисати за награде, не на основу чисте среће, већ на основу вашег знања и способности да решите постављени енигматски задатак. Исправно решење ће дати добитничку комбинацију бројева! За вас смо припремили ЕНИГМАТСКИ ВРЕМЕПЛОВ у којем ћемо представити енигматске бисере и њихове ауторе из наше енигматске историје. Загонетске не старе, оне су вечне и ове наше као и оне које муче човечанство хиљадама година. Овом приликом позивамо све еминентне енигмате да нам пошаљу своје најбоље загонетке које су некада објавили а ми ћемо их представити у нашем енигматском ВРЕМЕПЛОВУ. Касније ће за решаваче бити организована такмичења у састављању лакших загонетки, па се окушајте. Организоваћемо и такмичења у састављању појединих загонетки за енигмате за шта следе вредне награде, а решавачи ће гласати за најбоље. Такође, само у нашем часопису можете пронаћи АЗБУКИЈАДУ и ЧУДЕСНУ УКРШТЕНИЦУ.
Живели и здрави били!

14 коментара:

  1. DALI ĆE SE REVIJA MOĆI DOBITI PO ELEKTRONSKOJ POŠTI. KOJA JE EL. POŠTA NA KOJU SE MOGU POSLATI RADOVI. MISLIM DA JE TA INFORMACIJA NUŽNA ZA SVE LJUBITELJE
    ENIGMATIKE, POSEBNO ZA ONE IZVAN SRBIJE.KAKAV JE RITAM IZLAŽENJA?

    ОдговориИзбриши
  2. Sretno! Kvalitetnih enigmatskih časopisa nikad dosta.

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Keopsu želim sve najbolje i dugo, dugo izlaženje.
    Pozdrav za Rosića i komp.
    Živadin

    ОдговориИзбриши
  5. ČASOPIS
    (anagram)

    Časopis k'o
    EPSKO djelo
    stavlja nama
    prst na čelo

    ОдговориИзбриши

  6. U BIBLIOGRAFIJI SRPSKE ENIGMATIKE (Marjan Radaković, ESS i Alma, 2012) na strani 97 pod brojem 40127. predstavljen je "KEOPS" - Enigmatski list za zabavu i takmičenje. Mesečnik, Šabac. Izdavač: Novinska izdavačka agencija
    "Anđela". Glavni i odgovorni urednik : Dragoslav Rosić. Broj 1: septembar 1997: Broj 48: novembar 2002. godine. Format: 14,5 x 21,5 cm. Stranica: 36.
    Korice u boji. Ćirilica.

    U istom poglavlju ove knjige "Srpski enigmatski časopisi u periodu 1991-2000.godine" objavljen je i prilog o časopisu "PETICA" (strana 103 pod brojem 40166.) istog izdavača gde piše sledeće: "PETICA" - Zabavno - poučni list za mlade.Mesečnik, Šabac. Izdavač: Novinsko - izdavačka agencija "Anđela". Glavni i odgovorni urednik : Milica Rosić. Broj 1: avgust 1999, broj 73: april 2007 godine. Format 14,5 x 20,5 cm. Stranica: 36. Korice u boji. Ćirilica. Sadržaj: zabavni tekstovi i enigmatika za mlade.

    Poželimo uspešan povratak "KEOPSU" i Dragoslavu Rosiću.

    Vlašar

    ОдговориИзбриши
  7. Нажалост, ФБ ми је укинуо профил КЕОПС ЕНИГМАТИКА, тако да ме можете контактирати на профилу Драгослав Росић или на gmail rosiodragoslav51@gmail.com . Захваљујем на лепим коментарима и жељама и све вас срдачно поздрављам.

    ОдговориИзбриши
  8. Prijatelju Rosiću, očigledno se kod prekucavanja teksta desila greška.
    E-mail adresa je rosicdragoslav51@gmail.com. Naime u gornjem komentaru stoji rosio.....
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  9. Драгослав Росић23. јануар 2019. 00:35

    Захваљујем на коментарима и подршци. Живадин је запазио грешку у E-mail адреси и хвала му на томе. Направио сам страницу на ФБ-у: https://www.facebook.com/keops.enigmatika.2019/ Посетите је, тамо ће бити све информације око Кеопса. Поздрав!

    ОдговориИзбриши
  10. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  11. Izrisani komentar je bio afirmativan-pozitivan, ali kako nije bio propisno potpisan (administrator bloga nije prepoznao potpisnika) i takvi se komentari brišu.
    Neka vam ne bude teško da stavite potpis ili pseudonim prijavite administratoru. Svima će biti lakše, a meni ćete uštediti vrijeme.

    ОдговориИзбриши