понедељак, 14. септембар 2020.

IDETE U ORAŠJE


 Piše Nedjeljko Nedić

Državljani Hrvatske, Crne Gore i Srbije u BiH bez ikakvih ograničenja mogu ići samo ukoliko ulaze izravno iz matične države. Dakako mogu u BiH ući i iz druge države, ali im je tada potreban negativan nalaz na covid-19 ne stariji od 48 sati! U slučaju SOZAH-a u Orašju to znači da enigmati iz Srbije ne mogu u BiH ući preko Slavonije.

11 коментара:

  1. Nisam uspio da se organizujem za odlazak U Orašje iako sam imao veliku želju.
    Svim učesnicima želim dobar provod.

    ОдговориИзбриши
  2. Vi koji imate sreću da idete na ovo okupljanje enigmata, pratite obavješternja na blogu N. Nedića.

    Jutros piše ovo: Članovi ZDR-a koji će nazočiti SOZAH-u uglavnom su vam nepoznati. Mene većina zna. Nekolicina sudionika završnica Kviskotekinih PHE-a mogla je upoznati Marijana Nedića i mojega sina Žarka. S nama će biti i Jela Oršolić, Marko Matolić, Mirko Mišković i Siniša Zlatarević. Njima će još pomoći Ilija Ozdanovac i Tunjo Džijan.

    ОдговориИзбриши
  3. Naravno, TIO će pratiti SOZAH.
    (Bio sam skoro 100% siguran da ću se javljati sa lica mjesta, ali...
    Doduše, i dalje se batrgam jer postoje male šanse da se uputim u željenom pravcu, ali objektivno, šanse nisu realne)

    ОдговориИзбриши
  4. Svi građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, pre svega iz zemalja u kojima je došlo do "eksplozije" korona virusa poput Crne Gore i Hrvatske, biće obavezni da se jave epidemiologu ili svom izabranom lekaru u roku od 24 sata od ulaska u zemlju, saznaje "Blic".
    Ova odluka stupiće na snagu u petak 18. septembra u 18 časova, tako da svi naši građani koji letuju u inostranstvu imaju vremena da se vrate u Srbiju.

    - Ono što je jako bitno da su sve zemlje u okruženju beležile porast novozaraženih. Crna Gora se nalazi na trećem mestu, na tom spisku su i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Kod nas je situacija znatno povoljnija. Ovom prilikom apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u tim zemljama da se vrate u Srbiju do petka. Od petka u 18h se uvodi nadzor za sve putnike koji ulaze iz tih zemalja da bi se smanjio rizik. Apelujemo na sve građane da se vrate u svoju zemlju jer ćemo nakon toga imati drugačiji režim - istakla je dr Kisić Tepavčević.

    Ona je istakla da je nadzor od 10 dana po preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

    ОдговориИзбриши
  5. Evo najnovije odluke (interesno-partijskog) kriznog štaba.

    ОдговориИзбриши
  6. Hmmm, sada imam "opravdanje" da se manje sekiram što neću ići na SOZAH!

    ОдговориИзбриши
  7. U Kikindi trenutno u toku ukrašavanje Trga za 35. Dane ludaje KOJIH NEĆE BITI,

    ОдговориИзбриши
  8. JOŠ ERO (o=a), takve je sreće,
    na Sozah stići neće!

    ОдговориИзбриши
  9. Pogledao sam izvješće Kriznoga stožera Županije Posavske zaključno s podnevom 14. rujna: ukupno zaraženih je samo 16, a svega 55 osoba je u samoizolaciji. Na općini Orašje ih je 14-ero i to na 22.000 stanovnika. Slični podaci su i za susjednu općinu Županja.

    ОдговориИзбриши