петак, 3. јануар 2014.

NOSTALGIJA (100)


"Skandi Čvor", Bjelovar, broj 360, 03.09.1984.
"Skandi Čvor" je izlazio 26 godina, a zadnji broj je izašao: broj 1103 (1998. godine.)
(Prilog: Josip Dubrović)

8 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Kao kroz maglu se sjećam ovog časopisa (ali se ipak sjećam)!

Dušan је рекао...

Tu sam objavljivao i u određenom periodu sam bio među prvih pet po broju objavljenih skandinavki u toku godine.Odličan sastavljač je bio Frano Vrdoljak iz Bugojna (da li neko nešto zna o njemu),zatim Zlatko Delić, Aladin Mahmutović.....

Slavko Bovan је рекао...

Mislim da je Vrdoljak iz Livna. Nedavno sam vidi nekui njegovu križaljku (čini mi se u Feniksu)

Slavko Bovan је рекао...

Prema mojoj arhivi, objavio sam svega dvije velike skandinavke u ovom listu. Oni koji se sjećaju, to su one ovoooooolikeeeee skandinavke (pokazujem širom raširene ruke).

Miroslav Cvetković је рекао...

Ja sam objavio samo 14 skandinavki (jednu veeeeliku), a toga desetak sa Vjekom Hudolinom!

Анониман је рекао...

Enigmatska sekcija RKUD "Viskoza" iz Loznice je kompletno pripremila dva broja "Skandi Čvora", tako da sam ja objavio dve velike, dve male (naslovne) i par uobičajenih skandinavki.
Lozničanin

Belirac је рекао...

Bilo bi zanimljivo napraviti statistiku objavljenih skandinavki u "Skandi Čvoru". Iako sam ja bio jedan od njegovih urednika, ne bih ovako odoka mogao reći ko je najviše objavljivao.

Бранислав Никић је рекао...

Ja sam u to vreme bio strastveni rešavač i sećam se da sam sa velikim zadovoljstvom rešavao ovaj list. Posebno mi se svideo izgled polja u skandinavkama koji je bio drugačiji od svih enigmatskih listova. Format lista je bio jako zgodan i mogao je lako da se spakuje u džep, a kvalitet papira odličan i kao stvoren za pisanje.