понедељак, 23. јун 2014.

EVERGRIN (105)

Piše: Branko Milovanović
Pošto se već nekoliko puta pojavljuje podatak da je u Srbiji rekordna objavljena osmosmerka na devet (9) slova, šaljem ti kopiju osmosmerke na deset (10) slova objavljena je u Beokvizu br.26. leto 2004, s  tim danom je to novi rekord, ako ga neko već nije nadmašijo (ako jeste neka se javi).

14 коментара:

R.Jovicic је рекао...

Osmosmerka od deset slova, objavljena je i u biltenu "Vukov kovčežić" broj 25-maj 2013. godine, na strani 28. Stranica je bila posvećena našem starom prijatelju i člana ovog udruženja Branku Milovanoviću iz Ljubljane.
Branko, srdačan pozdrav...

Belirac је рекао...

A ja sam baš htio pitati Branka gdje je objavljena osmosmjerka od samih devetoslova...
Je li objavljena još koja osim te u "Vukovom kovčežiću"?

Miroslav Cvetković је рекао...

Ne jurim rekorde, ali i ne volim navođenje netačnih podataka - objavljeno je desetak osmosmerki sa devet slova samo u mojoj "Osmosmerci" (uglavnom su to radovi Kaice Đorđevića i moji), ali i jedna moja "desetka". Ta osmosmerka (modifikovana) objavljena je i u "Enigmatskoj radionici".

Анониман је рекао...

Pošalji je Slavku, pa da je vidimo:

Rok Ban је рекао...

Miroslave,
odgovori mi koje sam netačne podatke naveo? Prestavi svoju desetku da je svi vide, kako reče anonimni, da vidimo dali su te informacije (ne)tačne. Stalno nešto podmećeš drugima bez arguenata, to je nivo na koji se ja nemogu spustiti

Slavko Bovan је рекао...

Miroslav je poslao osmosmerku. Biće objavljena večeras u 18.00

Miroslav Cvetković је рекао...

Rok Ban:
Stalno nešto podmećeš drugima bez arguenata, to je nivo na koji se ja nemogu spustiti.

Zar ova rečenica ne govori upravo suprotno?

Slavko Bovan је рекао...

Zbog ove bespotrebne rasprave "za kaznu" imate obavezu da mi pošaljete po 5 priloga za "Evergrin"! :))

Miroslav Cvetković је рекао...

Mesecima unazad ne ulazim u rasprave, iako su me više puta provocirali "anonimni", ali i potpisani. Sad me kolega Rok Ban optužuje za nekakva "stalna podmetanja" (?!).
Moja primedba se odnosi na više puta iznetu tvrdnju da je čovek koji je u životu objavio jednu osmosmerku dosad jedini u Srbiji objavio osmosmerku sa devetoslovnim rečima. Naravno, to nije BM iz Ljubljane, pa ne razumem čime sam ga to uvredio.

Slavko Bovan је рекао...

Čim se malo ratosiljam ovih tekućih obaveza, zasukaću rukave te ću napraviti osmosmjerku od 11 slova :)

Miroslav Cvetković је рекао...

Uzgred, ova osmosmerka, ovde "servirana", ako me pamćenje ne vara, pojavljije se na nekoliko blogova i u nekim biltenima, treći, četvrti... možda i peti put u poslednje dve godine. Uvek je, da bi se "pojačao utisak", uz nju išla i priča o tome da je u Srbiji rekord devetoslovna osmosmerka Sretena Perića. Bar jedared sam komentarisao da to nije tačno (možda i dva puta), ali... Ne kažem da je sama osmosmerka loša (nisam je ni rešavao, ali ne sumnjam u kvalitet radova BM), ali mi je već dosadilo da čitam jednu te istu netačnu propratnu priču.

Miroslav Cvetković је рекао...

Slavko Bovan:
Čim se malo ratosiljam ovih tekućih obaveza, zasukaću rukave te ću napraviti osmosmjerku od 11 slova :)

Samo napred, Slavko. Obećavam da ću je objaviti besplatno u jednom od listova koje uređujem (neću ti platiti honorar). Naravno, pod uslovom da za koji mesec bilo koji list uređujem - i ne samo ja :)

Анониман је рекао...

Evo sada sastavljam osmosmerku od reči od 12 slova.

Rok Ban је рекао...

Bravo momci, samo naprijed, dobrih zagonetki nikad dosta!