среда, 19. новембар 2014.

NOSTALGIJA (341)


Prilog: Branko Milovanović

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ne znam kakav je sadržaj ali naslovi se uklapaju u ono "Trač".

R.Jovicic је рекао...

TRAČ SKANDINAVKA
Tačno je sve kako piše u Impresumu, stim što je od šestog broja urednik bio Branislav Nikić. Prvi broj izašao je 10. februara 2006. godine, i list je izlazio je svakog drugog petka.
Bile su to skandinavke ilustrovane sa nekoliko slika i tračem ličnosti sa slika.Iz teksta su uzeta dva-tri pojma i uvrštena u skandinavku. Skandinavke su radili stalni saradnici sa po nekoliko radova:Branko Polić, Veljko Maksimović, Radojica Jovičić, Milan Šaban, Dušan Pavlović, Jan Bažik, Žarko Đokić, Branislav Nikić. Ja imam sedam brojeva, i ne znam koliko je brojeva izašlo, ali mislim da je sa ovim brojem list prestao da izlazi.Sa istom redakcijom i sa istim saradnicima izašao je i vanredni broj NAJSKANDI, posvećen fudbalskom Mundijalu 2006 u skandinavkama, bogato ilustrovan sa fudbalerima učesnicima mundijala. Izašao je samo jedan broj 9.08.2006.godine.
Bilo je i drugih zanimljivih priloga, a stalno je bio HOROSKOP i NAGRADNA IGRA.Pozdrav Branku. R.Jovičić

Belirac је рекао...

Biblioteka Matice srpske ima brojeve 1-2,4-6, a Narodna biblioteka Srbije 1-6, što znači da obavezni primjerci sedmog broja nisu poslani bibliotekama.

Бранислав Никић је рекао...

Eh kad se setim kakvi su lepi honorari bili, mnogo mi je žao što su prestali s izlaženjem. Inače, izdavač je bila slovenačka firma koja je imala nameru da pokrene još dosta raznih izdanja, kako enigmatskih, tako i neenigmatskih. Loša situacija sa naplatom u Srbiji i druge okolnosti, svojstvene nama i našim ljudima, učinile su da se list ugasi, a sa njim i ceo njihov projekt. Koliko su Slovenci poslovni i korektni pokazuje činjenica da su svima isplatili honorare do zadnjeg dinara iako su prestali sa radom.