уторак, 2. децембар 2014.

IDEMO NA UNU (2)


Uz fotografije koje sam napravio 2010. godine prilikom okupljanja enigmata u gostima kod Mesuda, evo i Hajrine objave:
Obavijest o maloj promjeni u prijavljivanju za Susret enigmata na Uni – hotel nije u mogucnosti primati rezervacije zbog tehnickih razloga (renoviranje dijela objekta) tako da prijave treba slati na adresu mesudmalkoc42@gmail.com

 

25 коментара:

Анониман је рекао...

Danas je pao dogovor. Tri "vesela" Slavonca sigurno dolaze!!!

IlijaO је рекао...

Gle anonimca, preteče me viješću!

Mesud је рекао...

Lijepa jutarnja vijest kao što je ova može i dan učiniti takvim.
Ilija, komotno se možete javiti i meni da Vas utefterim.
Pozdrav x3!

IlijaO је рекао...

E, sad- jel' potrebno još i na mail! Ako, jeste, i to ćemo! Inače, vesela ( i jaka) trojka smo zapravo , ja, "Lega iz Osijeka, Josip Dubrović, te dika Orašja i Vinkovaca, Tunjo Džijan, koji me uvjerava da moramo krenuti ranije, jer tamo ima puno prijatelja i znanaca koje dugo nije vidio niti obišao!

Mesud је рекао...

Ne mora , ovo je dovoljno (nisam znao imena)
Dobro došli!

N. Petkovski је рекао...

Nemojte zaboraviti da se javio jedan južnjak sa najjužnijeg juga naše bivše Juge i PRVI se zainteresovao (dakle i prijavio)! Samo sam hteo da mi neko objasni kako da najkraće i uz najmanje moguća presedanja i dangubljenja (i mrcvarenja tokom puta) stignem iz Skopja do Bihaća (i natrag, naravno). Ponudio mi se kolega Ilija Ozdanovac da najpre dođem k njemu u Vinkovce, pa da zajedno nastavimo do Bihaća i natrag. To je zasad varijanta koja mi odgovara, ali možda ima i nešto bolje od ovoga. U svakom slučaju, žarko želim da dođem i učiniću sve da imene bude tamo!

Slavko Bovan је рекао...

Lijepo je vidjeti da je upisivanje već počelo.

Već sam Mesudu dojavio da imam namjeru da budem u zakazano vrijeme na zakazanom mjestu (Moguće da nas bude i dvoje iz Kikinde, a ima šansu i za troje. Treba da porazgovaram sa Zlatanom).

Slavko Bovan је рекао...

Zainteresovan sam za kvizovku.
Takođe, mislim da će takmičenje u sastavljanju enigmatskih zadataka biti primamljivo za mnoge autore. Vjerovatni sam učesnik i tog segmenta unskog okupljanja. Vjerujem da će organizacija enigmatskog sastavljačkog takmičenja i samo žiriranje biti na vrhunskom nivou.

Mesud је рекао...

Prije svega od srca želim da Nikola iznađe načina da dođe u Bihać i da mu kažem da je ovdje dobro došao po svim osnovima.
Lično bih želio da dam neki suvisli savjet, ali baš i ne idem puno okolo.
Znam da će se ovdje Hajro pojaviti s nekim dobrim idejama. Lično mislim da doći u Zagreb vozom, a poslije rješavati autobusom ili kombinovati prevoz s nekim od učesnika iz tog smjera pravca nije loša.
Ja ću se uključiti koliko mogu i umijem.
Pozdrav Nikoli i ostalima!

Hajro је рекао...

Ne bih propustio ovo takmichenje sastavljacha ni za sta. Ako budem morao biti clan zirija (ako ne bude dovoljno volontera) svejedno cu odraditi sastavljanje pod istim uvjetima kao i svi ostali.

Za kvizovku bih svakako zelio da se igra svak sa svakim, vidjecemo koliko ce biti prijavljenih ...

Spremicu sve to sa uzitkom, imacu o chemu misliti narednih mjeseci.

Hvala svima, dobro je da se atmosfera malko podgrijava.

Luka је рекао...

Splitska ovo druženje čeka kao zapeta puška. Trojac Miro Šarić, Petar Štambuk i Luka Pavičić, su gotovo pa sigurni učesnici, i na druženje nagovoramo dame Sanda Reić Tomaš i Zorica Radunić, no živi bili pa vidjeli.

Mesud је рекао...

Pozdrav i dobrodošlica torcidi!

IlijaO је рекао...

VAŽNO ZA NIKOLU MAKEDONSKOG! PONUDA I DALJE STOJI( dapače- biti će mi zadovoljstvo ugostiti doajena pa makar na dan-noć)-pogotovo što je riješeno da dalje, do Bihaća, putujemo autom!

IlijaO је рекао...

PS: Može li bolje, Nikola?

Slavko Bovan је рекао...

Kako se razvija situacija, mogao bi ovo biti jedan vrlo, vrlo značajan skup enigmata.

N. Petkovski је рекао...

Ilija, ne može biti bolje!!! To je najbolje!!! Ostaje mi samo da se informišem kakve su mi i kada veze i satnice Beograd-Vinkovci i obrnuto i eto me, dolazim!!! (Već sam napisao da sam spakovao olovke i gumice, evo dodajem i pidžamu :):):)). Biće mi neopisivo drago da dođem i da vidim stare prijatelje, naravno i da steknem nove, a o užitku u prelepoj prirodi da i ne govorim.

Slavko Bovan је рекао...

Nikola, preciziraj ovo "gumice" jer u kontekstu sa pidžamom veseli Slavonci mogu svašta da pomisle :))))

Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče "Una 2015" nadam se da će biti vremena i za kraći izlet.

Анониман је рекао...

E, Nikola, onda ćeš još morati doći barem jedan dan ranije, do Osijeka, da ispunim ono moje obećanje o obilasku grada i okolice.
Inače, imaš voz za Vinkovce iz Beograda svaki dan u 11.00 h, a dolazak u Vinkovce je u 14.18 sati.
J. Dubrović.

Анониман је рекао...

Od 15. do 17. 5. sigurno neću biti kod kuče, ili idem kod sina u Indoneziju, ili idem na Unu.

Štefan Markovič

Hajro је рекао...

Stefane, sta god odluchio pocasceni smo da smo u takvoj konkurenciji.

Mišo је рекао...

Veliko će zadovoljstvo biti sa takvom enigmatskom elitom u društvu. Uplanirao sam dolazak na Unu.
Što se raznih predloga tiče, možda nije loše razmisliti da se, bar pokrene inicijativa osnivanja kakvog enigmatskog saveza u BiH. Na Uni će biti izuzetno kompetentnih ljudi iz BiH enigmatskog miljea!

Hajro је рекао...

Hvala na podrsci Misho,
Prijedlog o savezu se namece, naravno, no idemo se mi lijepo druzziti, uzzivati u nashem lijepom hobiju, takmichiti se vrlo ozbiljno, prichati, popiti, pojesti, zapjevati... e ako iz svega toga proisteknu kakve formalne i korisne (namjerno necu reci "ozbiljnije") stvari tim bolje. Ovo je samo moje individualno misljenje, nekako vjerujem da je najvaznija sustina i kvalitet, a te birokratske stvari (znam ja da to moze biti vazno i pozitivno) mozda mogu doci poslije i to cu sigurno podrzati.

Mišo је рекао...

Hajro, ova priča o ''ozbiljnoj'' temi ni u kom slučaju ne isključuje sve ove ''aktivnosti'' koje si pobrojao! Naprotiv one se, valjda, podrazumijevaju. Mislio sam da bi možda, uz takvu vrstu organizacije, bilo više ovakvih okupljanja i druženja, a to nam je, vidimo po zainteresovanosti poštovanih kolega iz regiona, još uvijek potrebno i čini nas radosnim. Pozdrav Mišo

Hajro је рекао...

Pozdrav Misho
Nemam ja dilema sta ti (vec treci puta) govorish, nemam sumnji ni u smislenost ni pozitivnost prijedloga. Samo pokushavam biti realan i logichan. Dakle, na pitanje “mozemo li se lijepo druziti i bez institucionalizirane organizacije” moj odgovor je “naravno da mozemo”. Na pitanje “da li bi sve oko takve organizacije pomoglo ili stetilo druzenjima” reci cu da ne znam i ne mislim ni nagadjati ni testirati. Ovo energije i entuzijazma sto imam cu uloziti u ono sto znam, sto ce imati rezultate i sto smatram sustinom, a to je uzivanje u druzenju i takmichenju, promocija i unapredjenje enigmatike. Ako mladji i prisutniji od mene imaju zelje i volje da prave organizaciju/savez, nece im trebati nashe patroniziranje, moju podrsku ce imati… uostalom za formiranje i vodjenje takve organizacije potrebni su kvaliteti koji i nemaju puno sa samom enigmatikom.

Prisutnost dragih gostiju, prilika za druzenje i takmichenje, dakle to raspolozivo vrijeme kraj Une, mi je previshe dragocjeno da bih ga troshio na nesto sto se moze (kao lokalna stvar) obaviti i drugom prilikom. Moja je uloga da spremim ozbiljna i zanimljiva natjecanja i kvizove i to cu uraditi. Prichu o organizaciji tretiram kao i svaku drugu ideju – svi koje zele dodati nesto na inicijalni program Susreta (npr. promociju knjige, izlozbu radova, prezentaciju …) neka se jave na e-mail organizatora pa cemo uchiniti najbolje sto mozemo. Na kraju ta rijech ozbiljnost – za mene znachi realnost, dakle sve valja procijeniti po ISTINSKOM uticaju na pomenutu sustinu ovog sto radimo - uzivanje u nashem lijepom hobiju i promocija/unapredjenje enigmatike.