субота, 6. август 2016.

SAOPŠTENJE ESS

У петак 5.8.2016. године, Александар Јанковић, председник ЕСС и Владимир Шарић, секретар ЕСС, у Београду су претресали ток припрема за предстојеће сусрете и друга питања рада ЕСС. Током састанка, обављани су разговори са лицима из ТО Чачка и Студентског центра и са појединим енигматама.
  • Оквирни програм:
  • Учеснике ће сачекати: А. Јанковић, Д. Матовић и З. Милошевић, који је већ обишао локације и понудио се да буде у одбору за дочек и евиденцију.
  • Савез до 12.8. (ев.15.8.) треба да јави број лица која ће бити смештена у дому.  Привремени бонови ће бити подељени лицима која користе смештај и исхрану у дому, како се не би десило да се лица која нису корисници услуге дома или нису учесници сусрета појаве у ресторану под фирмом  смештених  у дому. То не значи да и остали учесници не могу користити услуге дома (само обеди, само преноћиште), али треба да се зна ко коју услугу жели да користи.
  • Инсистирати да се такмичарске екипе пријаве у петак, до 16.00,
  • Додата је енигматска трибина 70 година Енигме,  на предлог Крсте Иванова,
  • Такмичење у састављању анаграма ће бити као и неколико пута: подела задатака у петак – предаја радова у суботу,
  • Туристички део:
  • Током излета планирана је панорамска вожња катамараном по језеру. Максималан број путника у тури  је 28, а цена по путнику је 250,00 динара (2 евра). Зато је потребно да се учесници, осим у каквој соби желе да буду смештени, изјасне и да ли желе да се возе језером, или ће шетати и пешице ићи (обалом) до манастира Никоље – око 1-2 км шетње. Зависно од броја пријављених путника бродом, планираће се туре, распоред обилазака манастира и занаменитости, план боравка у Овчар бањи и ангажовање двају водича из ТО Чачка. ТО Чачка нам даје аутобус и бесплатне водиче, што је значајан вид помоћи и разумевања. Улаз у подручје Овчар бање је 70,00 динара - за све који иду на излет.
  • Улазнице за музеј и галерију (недеља) су по 100,00 динара. Иначе; студентски дом, споменик Војводи Степи, музеј, галерија и црква су у кругу од 150-200м.
  • Остало:
  • Кесе са пропагандним материјалом обезбеђује ТО Чачка.
  • Проблем мајица је решен: фирма Призма из КГ помаже набавку мајица са 12.000,00 динара, преосталих 10.000,00 платити са рачуна савеза. Мајице ће стићи из Ариља; после понуда и контаката са 12-13 тамошњих фирми. Мајице не наплаћивати учесницима.
  • Сачињен је списак пехара и медаља; унеколико је редукован у односу на раније сусрете. Платити са рачуна савеза.
  • Сачињен је списак организација и појединаца за награде и признања; коначан списак начинити после консултација унутар председништва.
  • Сачињен је списак енигмата који су повремено присутни, и вероватно немају информација о савезу и сусретима. У наредних три дана да их А. Јанковић позове, телефоном или поштом.  Позивају се сви да информације о сусретима пренесу колегама који немају интернет.                                                                      
-      Није решено: набавка 60 хемијских оловака! Крајња варијанта је да их савез купи, а да их фирма која ради пехаре и медаље одштампа... 
-      Није решено: ко ће да евидентира резултате по такмичарским категоријама, пошто Б. Никић не може присустовати. Пожељно је да евидентирање резултата и пласмана по дисциплинама буде  у електронској форми, или уписивати у писане табеле.
-      Информација о 16. СЕС ићи ће на видео-биму испред Дома културе у Чачку, што је обезбедила ТО Чачка. Ако буде потребно, ЕСС треба да достави текст, илустрацију и сл... за тај приказ, па је то и задатак за размишљање..
-      И остала саопштења о 16. СЕС објавити на сајту ЕСС; а нерешене проблеме решити консултацијма унутар председништва. 

А. Јанковић, председник ЕСС
 

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Preuzeto sa sajta ESS.