уторак, 4. јул 2023.

REBUSANJE(4938)

Gojko Mandić

4 коментара:

IlijaO је рекао...

LAVANDA- Lav, Nada

Gojko је рекао...

Tačno

Mandrak је рекао...

Zanimljivo je da se Nada Knežević pojavljuje u 2 sukcesivna priloga na blogu. :)

Za one koji se pitaju šta bi sa knjigom o njoj, evo kratkog izveštaja: knjiga je odavno napisana, Nada je učestvovala koliko su joj godine dozvolile, a Društvo novinara Vojvodine već 3 puta zaredom učestvuje na konkursu Ministarstva za kulturu... i svake godine nam šalju lepe reči i pohvale, samo nema para.
E, sad, nama je knjigu dosad sto puta mogao da iza neki mali izdavač i da to prođe nezapaženo, ali Nada kaže: "Ja nisam bilo ko, ili će ministarstvo stati iza ovog projekta, ili ne može u štampu." Zapravo, u pravu je, ali ni ona, ni mi nemamo ljude u tom jebenom krugu koji odlučuje.
Meni je samo žao što se može desiti da ona ne dočeka svoju monografiju, a objektivno, ne može biti kasno ni ukoliko knjiga izađe za 100 godina.

Btw, za knjigu "Velika Nada" govorili su (ne pitajte kako sam došao do njih): Stjepan Džimi Stanić, Elda Viler, Ivan Švager, Lazar Tošić, Leo Martin, Jova Radovanović, Madam Piano, Slađana Milošević, Petar Janjatović, Radmila Mikić i Maja Klisinski. Stručni saradnik na poglavlju "Lice džeza" bio je Voja Pantić, direktor beogradskog džez festivala.
Sa Nadom sam tokom pisanja knjige obavio najmanje 20 razgovora i na kraju joj je rukopis dat na autorizaciju. Vrlo je zahtevna, moglo bi se reći i teška za saradnju, ali smo se sprijateljili.

Анониман је рекао...

Citiram Mandraka: "Vrlo je zahtevna, moglo bi se reći i teška za saradnju..."

NAKIĆEN DAVEŽ! (naravno šalim se)

Stipan