петак, 7. јун 2024.

UKRŠTENICE (1)



9 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Objavljivaću po tri ukrštenice. Sledeća objava večeras u 20.30.

Slavko Bovan је рекао...

Da sam žirirao, da nema KIANU RIVS (KIJANU RIVS) dao bih peticu.

SATERATI U ĆAŠAK je jako lijepo. Moja ocjena bi bila 3. (Ne bih nikoga diskvalifokovao).

Slavko Bovan је рекао...

Ovo gore se odnosi na Perićevu ukrštenicu.

Slavko Bovan је рекао...

Jadran, ako ima potvrdu VOĆKOVI (nepoznat mi je pijam) od mene bi dobio 5. Ima nekoliko "mana", ali i vrlo lijepih pojmova.

Slavko Bovan је рекао...

Jurić - 5.

Slavko Bovan је рекао...

Ove moje ocjene uzmite sa rezervom jer je to prvi utisak. Možda bi bilo malo drugačije kada bi se detaljno udubio, ali makar iznosim svoj stav.

Slavko Bovan је рекао...

A, sada - vi!

Анониман је рекао...


8.6.2024.

ВОЋКОВИ, у множини. У речнику САНУ воћков је : 1) ован предводник; воћков је обично ушкопљен ован, који носи највећу бронзу и иде пред овцама...; 2) фиг. и иронично – неспособан вођ. Воћков се често употребљује за оне људе, који би хтели да су неке вође, а овамо нису паметнији од овна...

Ацо Јанковић.

Mandrak је рекао...

Nemam vremena da sve lepo analiziram.

1. Dobro je ovo, sasvim u skladu sa renomeom organizatora. U davna vremena, smatralo se da rad koji ima glagol kao prvi pojam nije sklopljen po JUS - u, ali ovde ne smeta, uklopljen se u savremeni standard. Centralna kombinacija za 2/5 (pobednički rad bi zaista morao da ima nešto ozbiljniju strukturu, ovde nema ništa vredno, a povrh svega tu je i neki oto-rimele), ali vidi se da je porađeno na sporednim delovima. Vizuelno, rad ne izgleda lepo, vidi se da ga je klepao neko operisan od estetike.
I najvažnije: sa sam ja ocenjivao, ipak bih morao da ga diskvalifikujem jer - ako je ovo ćirilični natjecaj, a zacelo jeste - Keanu Reeves može biti samo Kijanu (na tom mestu bi biandrija bilo pravo rešenje).

2. Autor izabrao malo komplikovaniji Zekićev pseudonim i ispalo vrlo skromno. Okolo dvoslovi i skraćenice, unutra sve i svašta. Ne znam gde je našao ovu Evu kad već imamo vrlo poznatu glumicu, imenom ANA MARKOVIĆ, "poštanski" nije mogao da produži", ali je zato bez ikakve potrebe produžio dandanas (mnogo bi bilo efektnije da je dole složio dve 18-ice). Bar nije za diskvalifikaciju, ja bih mu dao trojku. Sa donjom tačkom.

3. Jao, zašto su ovi tematski pojmovi ovde ubačeni kao sporedni? I neću uopšte da se bavim gornjim delom mreže, strava i užas. Ovde je moleraj uz donju ivicu kupio glasače... a moleraj nikakav (nerazvijen u visinu, a 2 troslovne skraćenice). 2 +