среда, 22. јул 2015.

ENIGMATI U KRANJU

Susret četvorice enigmata u Kranju, u lokalu u okviru trgovačkog centra Tuš. Na slici su Branko Milovanović, Cveto Erman i Štefan Markovič. Sa druge strane mobitela Poldi Ravnihar.

18 коментара:

Belirac је рекао...

Pozdrav slovenskim enigmatičarima. O Cveti Ermanu (ovdje) i Branku Milovanoviću (ovdje) postoje članci na Vikipediji.

Анониман је рекао...

VOLIM NOĆNI BORAVAK
METRO VENAC
FANTOM V ČAKŠIRE
RADIH PRAVILNO
M. Milićević

Belirac је рекао...

Na Vikipediji postoje članci za sela Crnjelovo Donje i Crnjelovo Gornje pa bi bilo dobro da Branko razjasni u kom od njih je rođen.

Mirka је рекао...

FANT, MRŠAVI ČO'EK.

Анониман је рекао...

FIN ČOVEK, MAŠTAR
M. Milićević

Mirka је рекао...

ONAKAV VRLI, ON BI MOĆ.

Rok Ban је рекао...

Ako otvorite stranicu Crnjelovo, je tabla naselje samo Crnjelovo isto je i sa tablom dobrodošlice. Selo je administrativo podjeljeno na dvije mjesne zajednice. Nekada smo govori Gornja i Donja mala (mahala). Rođen sam u Crnjelovu gornjem

Анониман је рекао...

Mirka,

enigmatske moždana krivulje se ponekad i sretnu. U jednom od brojeva Ugankarskog Izziva urednik revije Jože Berdon, objavio je vrlo sličan anagram iz mog imena i prezimena. Anagram se glasio O, MRŠAV FANTIČEK, verovatno nije potreban prevod. Kao pomoč naveo je tekst (iznosim po sečanju) Znani ugankar iz Mengša je v resnici vse kot prej mršav (POznati enigmata iz Mengša je sve pre nego mršav), što je opet činjenica od koje ne bežim, i da mogu pobeči. Tako me je jednom prilikom dočekao taj anagram na tabli pre početka predavanja na mom studijskom programu na Univerzitetu za treću životnu dob u Ljubljani. Ja bez reči dopišem ispod anagram reviju i datum izlaska, te anagram autora J. Berdona ŽEJNI ODBOR (žedan odbor). Anagram inače nije moj.

A priču o anagramu (FRANČIŠKA TEMOV), kojeg je napravila koleginica Marija Mrak, gde je upotrebila prezime mog profesora i razrednika iz srednje tehničke škole (jedina osoba tog prezimena u Sloveniji) mislim, da sam več jedan put naveo na stranicama bloga (ili možda kod Adnana).

Štefan Markovič

Анониман је рекао...

Hvala svima na ovim anagramima, ne samo iz mog imena i prezimena.

Štefan Markovič

Slavko Bovan је рекао...

Pozdrav za kolege enigmate, a zahvalnost Štefanu na promovisanju EK "Kikinda".

Mirka је рекао...

Štefane, vjerujem da se moždane vijuge sličnih ljudi često sretnu.
Ovaj moj je bio pokušaj šaljivog "antianagrama" :) Niti ste fant, niti mršav čo'ek (što je apsolutno nebitno) ali zaslužujete puno poštovanja svih posjetioca ovog bloga. Čitajući vaše reportaže uživamo svi bez izuzetka.

Ooops, govorim u svoje ime, ali mislim da i ostali dijele moje mišljenje.

Veliki pozdrav u Sloveniju!

Slavko Bovan је рекао...

Mirka, svaka ti je ka' Njegoševa!

IlijaO је рекао...

Slažem se i podržavam rečeno, ali bih dodao, tako sitna a zrači mudrošću!
Pozdrav i Mirki i Štefanu!

Mirka је рекао...

@slavko Ja sam taki čoek :))

Nije ova vrućina dobra, haha
Slažeš li se i sa tim, IlijaO?

Slavko Bovan је рекао...

O kakvoj vrućini stalno pričate? U Kikindi nema ni 36 u 'ladu.

IlijaO је рекао...

Sad kad je vrućina( bar malo) popustila- a laptop se ohladio-moram odgovoriti Mirki da meni nikako ne odgovara ovo globalno i lokalno pregrijavanje!( Uzgred budi rečeno-kod nas je to negdje +40).
I još nešto- kako sam znao da za vrijeme trajanja Širokog ti ljetuješ, te da nisi u prilici da dođeš u Široki, stoga sam i napisao onu hamletovsku dilemu.

Daj Bože ječma, vode i boca , da ne nestane piva, a za vrućine ćemo lako!
pozz

Анониман је рекао...

Ni ja nisam u mogučnosti doći na susrete, jer mi baš 2.8. dolazi sin iz Indonezije, a to mi je onda absolutno prioritet.

Štefan Markovič

IlijaO је рекао...

Razumijem , kolega Štefane, i tebe i Mirku, i onako, kolegijalno , izostanci su opravdani! Ali to nije razlog da do 10. mjeseca( O2.10.) sredite raspored , pa da se vidimo u Valjevu!!
pozz