недеља, 6. новембар 2022.

PAZAH (POREDAK)






1 коментар:

Luka је рекао...

Izgleda da sam na proljeće, pri raspodjeli uloga u organizaciji 38. SOZAH-a, donio prave odluke, predavši natjecateljski dio u ruke Miru i Željku, a da se ja s Markom posvetim organizaciji, i natječem se.

Prvo veliko HVALA Miru Šariću na utrošenom vremenu i trudu, da PAZAH provede na zavidnom nivou. Trebalo je sve te radove (265), pregledati i sortirati, iskomunicirati s natjecateljima detalje oko manje poznatih pojmova, i na kraju sve to na ovakav način prezentirati. Potom zahvala i Željku Bilankovu koji je Miru pripomogao u rješavanju pojedinih nedoumica, te preostaloj trojici žirija: Budimiru Ćosoviću, Hajrudinu Hodžiću i Iliji Ozdanovcu koji su se, iako nečlanovi Boživrana i unaprijed svjesni budućih kritika, ipak prihvatili nezahvalnog posla ocjenjivanja radova (po 50-ak) u svakoj kategoriji.
Rezultat njihovog rada, najbolje ocjenjuju komentari s lica mjesta da bi ovakvo natjecanje trebali provoditi svake godine.

Ne smijem zaboraviti zahvaliti se svim sastavljačima (70) na sudjelovanju, i ponajboljima (po procjeni žirija) uputiti čestitke na postignutim uspjesima. Kao i uvijek bit će i onih koji nisu zadovoljni plasmanima proizašlih iz ocjena žirija, no treba prihvatiti da su i članovi žirija samo ljudi, koji imaju svoje iskustvo i kriterije, a i ne uzeti im za grijeh za možebitne propuste. Ako se natjecanju ne pristupa s imperativom pobjede, već sa krilaticom "važno je sudjelovati", između ostalog i kao podrška organizatoru, onda će i samih kritika biti manje. No, uvijek vrijedi i ona narodna, sto ljudi sto ćudi.

Za kraj zavaljujem se svima koji su protekli vikend odvojili vrijeme i sredstva da dođu na druženje u Omiš. Vjerujem da mi ostali neće zamjeriti, ako istaknem trojac sa juga Balkana (Mensur Mamuti, Skender Tulluma Zijadin Hasani) koji su se odlučili na petnaestosatno putešestvije od Tetova, preko Prištine, kako bi nam se pridružili na ušću Cetine.

Potrudili biti dobri domaćini, a o tome najbolji sud može dati 60-ak sudionika, no vjerujem da riječi izrečene na licu mjesta nisu bile samo kurtoazne prirode.