субота, 8. јун 2024.

UKRŠTENICE (3)



7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Da bih dao ocjenu Sretenu, morao bih prvo saznati šta je OĆARITOST.

Slavko Bovan је рекао...

Voja - 3.

Slavko Bovan је рекао...

Lazarević - 3.

Анониман је рекао...

8.6.2024.
Овако је Сретен објаснио мање познате појмове :

ПРЕВИТИ ТАБАК – поднети писмену тужбу (МС), ИСАНОС – румунска песникиња, Магда (нет), МАРИТИМО – португалски фудбалски клуб, РОБОКАП – филм Пола Верховена, НАНКИН – лака памучна тканина (Шипка), ПРАВА СТРАНА – дечја сликовница Миа и ја (нет), МИЛИ ВАНИЛИ – ранији немачки музички дуо из Минхена, ОЋАРИТОСТ – особина оних који су оћарити, веселе нарави (САНУ), ШАБАНОВИЋ – музички извођач, Исак (нет)

Ацо Јанковић.

Slavko Bovan је рекао...

Onda, od mene Sretenu 4.

Анониман је рекао...

Da li neko zna šta se dešava sa Razbibrigom? Nema je u Đurđevu nigde. Promenili su cenu i kvalitet stranica u prošlom broju. Nadam se da se nisu ugasili.

Kristian Knežević

Mandrak је рекао...

Pa čak i da je ta reč zabeležena u R SANU, ne znam kakav to autorski stav dovodi do upotrebe jednog takvog pojma? Mogu da zamislim situaciju u kojoj je kombinacija toliko dobra da je greota odbaciti je, pa čovek nerado zadržava neku glupu reč... ali mislim da je "oćaritost" toliko glupa da čak ni u tom slučaju ne bi imala alibi.
Celokupna kombinacija je, uz to, bože sakloni. Posebnu molitvu bih uputio za "previti tabak" (zvuči kao "privinuti vitinu"). Previjaju se rane, a tabak se presavija, prenesite autoru.

A 8. i 9. mesto... krindž, što bi rekla omladina.