недеља, 30. новембар 2014.

NOSTALGIJA (350)




Sedmi susreti enigmata, održani su u organizaciji Enigmatskog saveza Srbije, Enigmatske sekcije "Viskoza" i opštine u Loznici. Bilo je prisustno 59 zaljubljenika enigmatike iz Srbije, Republike Srpske i Makedonije.
U Vukovom domu kulture skup je otvorio predsednik Skupštine opštine Loznica, gospodin Vladimir Andrić a prisutnima se prigodnim rečima i pozdravom obratio  Miroslav Lazarević predsednik ESS i domaćin ove manifestacije Sreten Perić, Predsednik enigmatske sekcije "Viskoza" .
Na skupu je održano pojedinačno i ekipno  prvenstvo u rešavanju zagonetaka u organizaciji Udruženja enigmata "Vuk Karadžić" iz Beograda, takmičenje u sastavljanju anagrama, održan je "Sobni kviz i "Brzopotezno takmičenje u rešavanju jedne velike skandinavke.
U toku drugog dana po lepom jesenjem sunčanom danu, usledio je prijatan izlet do Vukovog spomen parka, sa posetom Vukovoj kući u Tršiću iz prve polovine 18. veka, kao i obilazak srednjovekovne nemanjićke zadužbine manastira Tronoše sa predivnom okolinom i kamenom česmom "Braće Jugovića" iz 1388. godine. Održana je i enigmatska tribina sa nekoliko tema: Predsednik udruženja enigmata "Vuk Karadžić" Radojica Jovičić, izneo je pregled iz 20-to godišnjeg rada ovog udruženja, predstavljene su nove knjige i vodjeni su prigodni razgovori iz enigmatike.
Na kraju trećeg dana su proglašeni pobednici u svim takmičenjima sa dodelom medalja, pehara i zahvalnica.
Kao najuspešniji takmičar na četiri poslednja susreta srpskih enigmata (Pančevo, Niška Banja, Bajina Bašta i Loznica), vrednom knjigom "Veliki rečnik stranih reči i izraza", nagrađen je MILENKO MIJATOVIĆ, istaknuti enigmata, član Udruženja enigmata "Vuk Karadžić" iz Beograda, dok je Radojici Jovičiću, predsedniku Udruženja enigamata "Vuk Karadžić" dodeljena plaketa za dugogodišnji rad i doprinos enigmatici. Možda je trebalo ovde doneti i imena svih pobednika, ali bi to bilo dosta dugačko i to mogu preKo ovog bloga uraditi učesnici ovog skupa.
(Prilog: Radojica Jovičić)

1 коментар:

Анониман је рекао...

Šteta je što nismo stigli da odemo i u Banju Koviljaču (nedostatak vremena)no i bez toga mislim da su i Tronoša i Tršić ispunili očekivanja gostiju.
Lozničanin