уторак, 1. март 2016.

NOVOSTI IZ KIKINDE

Za članove Enigmatskog kluba "Kikinda" (i ostale zainteersovane) evo nekoliko kratkih informacija i obaveštenje:

1. Stigla uplata honorara od "Pobjede". Danas ću izvršiti raspoređivanje honorara, odnosno prebacivanje na "konto" EKK onoga što klubu i pripada - "obavezan" procenat od svakog broja, poklon klubu od strane autora koji se odriču honorara u korist kluba, tačno razvrstavanje po autorima kojima sleduje honorar. Uplate honorara autorima iz Srbije stižu za dan-dva, a ostali će biti samo evidentirani (isplata prvom prilikom).
2. Dogovorena saradnja sa Udruženjem građana "Dora" koje će i ove godine obeležiti Dan omladinskih radnih akcija. Prvog vikenda u aprilu, Kikinda će ugostiti 200-300 učesnika omladinskih radnih akcija iz vremena SFRJ. Uz druženje i sadnju nekoliko hiljada stabala, za ove večno mlade volontere predviđen je i kulturno-zabavni program. Pošto EKK podržava volonterski rad, dobrovoljno ćemo se uključiti u ovu akciju. Dogovoreno je da pripremimo neko takmičenje ili kviz za akcijaške ekipe. Ako neko od članova ima neku kreativnu ideju, neka se javi.
3. Sutra će se obaviti svečano potpisivanje ugovora sa Opštinom, o dodeli onih 20.000 dinara koje smo dobili na javnom konkursu za udruženja građana. Potpisivanje sutra u 12 sati u Svečanoj sali Opštine Kikinda.
4. Ovih dana će biti objavljeni rezultati konkursa "Kikinda 2016". Tu ne očekujemo da ćemo biti uspešni, ali nikad se ne zna. Treba se nadati.
5. Juče je Kikinda konačno dobila status GRADA. U to ime ubacujem ovu fotografiju.
Na fotografiji se vidi naše zrnce doprinosa za dobijanje statusa grada. Beše ovo 2010. godine u kvizu na TV FOKS (sada TV PRVA). Pet emisija, pet pobeda, šampioni Srbije, a svaki put sa majicama I KIKINDA JE GRAD. Ja sam ovaj (što bi moja žena kazala) najljepši. U ekipi su bili još Branislav Čolak (najbrkatiji), Vanja Tomašev (najmlađi), Branko Ljuboja (kapiten).
Zapažate da je polovina ekipe sada u rukovodstvu EKK (Dakle, dobar kadar!)

4 коментара:

Unknown је рекао...

Ja se svog honorara odricem u korist EKK.

Krsta је рекао...

Informacije vredne pažnje.
Ako bude enigmatskog takmičenja za Dan omladinskih radnih akcija, DORA, želim da uradim Ukrštenicu, stim da Slavko dostavi dimenzije (? x ?)i tematske termine koje treba uvrstiti.
Pozdrav!

Slavko Bovan је рекао...

Honorara u korist EKK odriču se:
Slavko Bovan (uređivanje i priprema)
Milorad Živanić
Miodrag Ivanišević
Dinko Knežević
Branko Milovanović
Ilija Ozdanovac
Luka Pavičić
Verica Rajović
Dragiša Cetić
Mirka Šajić

Slavko Bovan је рекао...

Krsto, hvala.
Narednih nekoliko dana osmislićemo šta da ponudimo veseloj grupi akcijaša da i njima bude interesantno a mi (EKK) da zabilježimo još jednu aktivnost.