недеља, 28. април 2019.

NOVI "ENIGMO" (2)


Još tri strane iz novog broja (29.04.2019.).
Autor: Nikola Petkovski

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pošto se niste bunili zbog objavljivanja stranica iz prošlog broja, objaviću i sve strane iz aktuelnog broja :)

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман је рекао...

Da li je u Makedoniji pravilo da ima toliko ulaza u rubna polja (čak i po dva uzastopna)?
Kod Dragana Ivanovskog nije tako.

N. Petkovski је рекао...

Anonimni prijatelju (a zašto si anoniman?), nije uopšte pravilo u Makedoniji da može da ima (toliko) ulaza u rubna polja, niti je uopšte pravilo da nema ulaza. Kod mene ih ima kad objavljujem ukrštenice u dnevnim novinama namenjenim širokom "pučanstvu" jer običnim konzumentima uopšte nije važno ima li tih ulaza i dali je bolje ako ih nema. Oni uopšte ne znaju da negde važi "pravilo" ne ulaziti u rubna polja i dali je to uopšte veći kvalitet. Ja ne robujem tim pravilima kad su u pitanju svakodnevni čitaoci dnevnih novina. Važno mi je da ta rubna polja ne ostanu nerešena, pa im zato upisujem slova da se čitalac ne muči. E, ali kad učestvujem na neki konkurs ili takmičenje gde važi to pravilo, onda ja sastavljam ukrštenice bez ulaska u rubna polja. Dakle, ovo je moj princip - da čitalac bude zadovoljan onime što mu ponudim. Oduvek sam tako radio i tako će biti i dalje. Ali zato poštujem pravila ako igde objavim ukrštenice, ako je tamo ovo pravilo obaveza. To što kod Dragana Ivanovskog ili nekog drugog makedosnkog enigmatičara nema ulazak u rubna polja je čisto njihov stav i princip.

Slavko Bovan је рекао...

Nikola, ne odgovarati na nepotpisane komentare!
Prethodni obrisani komentar bio je afirmativan, ali ...nepotpisan.

N. Petkovski је рекао...

U redu Slavko, prihvatam sugestiju. Anonimni komentar nisam uopšte shvatio kao provokaciju, naprotiv, samo kao neobaveštenost anonimusa, pa sam mu detaljno odgovorio, da bih ga prosvetlio, da ne bude u dilemi. Moj komentar je bio samo informacija nekome ko nešto ne zna, da bi naučio. Shvatam da se anonimnim komentarima ne treba davati značaj, ali ponekad i anonimni komentar zaslužuje odgovor, čisto radi edukacije. E, sad zašto je za takvo pitanje neko morao ostati anoniman, nije mi jasno. Ubuduće neću odgovarati anonimnim komentarima.

P.S. Evo, najnovija "nostalgija 806" upravo donosi naslovnu stranu starijeg broja vodećeg enigmatskog časopisa u bivšoj Jugi, gde se lepo vidi da se i u "Kvizu" ranije ulazilo u rubna polja, čak i u dva uzastopna.