четвртак, 19. септембар 2024.

ANAGRAMIRANJE (A275)

17.09.1857 - 19.09.1935.

SKOVAO CIKLON INSTINKT

Nikola Petkovski

13 коментара:

Aljoša Vuković је рекао...

Konstantin Ciolkovski

Анониман је рекао...

Ingeniozan uradak, Nikola

Анониман је рекао...

Zahvaljujem anonimcu na neobičan komentar - "ingeniozan". Ma da sam bio siguran da znam šta znači ta reč, ipak sam zavirio u rečnik stranih reči i bio sam u pravu, bio sam blizu. Samo, ne vidim razloga za anonimnost, bar da znam kome da zahvalim na komentar, jer će Slavko najverovatnije sad "ingeniozno" da obriše tvoj nepotpisan komentar.
N. Petkovski

Z.Tacić је рекао...

TOTALNI VISOKI SKOK!
CNN

M. Милићевић је рекао...

Да будем искрен мислим да се анонимни мало зезао.

Slavko Bovan је рекао...

Nikola će posvjedočiti šta sam mu napisao kada mi je poslao ovaj anagram.

Zdenko је рекао...

SKLON KOTNIK TI SINOVAC!

Анониман је рекао...

Svedočim i to oberučke! Ali, eto, ne misle svi kao on.
U svakom slučaju, godi mi ono "ingeniozan" ma koliko bilo i zezanje.

N. Petkovski

M. Милићевић је рекао...

Да не би било забуне, само да кажем да је моја љествица за ингениозан анаграм постављена доста високо. Наведени анаграм није ни близу томе.

Анониман је рекао...

Moram da priznam da ja u životu nikad dosad nisam upotrenio reč INGENIOZAN. Znao sam otprilike šta znači i to potvrdio u rečniku inostranih reči. Biću objektivan - uopšte ne smatram da je anagram ingeniozan, bar ne tim izrazom, ali uopšte ne smatram da nije dobar. Nedavno sam čitao biografiju Ciolkovskog i smatram da je anagram pogodio srž njegovog obrazovanja i stručnost. Upravo je njegov instinkt bio daleko ispred ostalih naučnika, naročito za rakete i putovanje u vasionu. On je postavio te temelje daleko ranije, a danas važe.

N. Petkovski

Hajro је рекао...

Ciolkovskog se sjećam iz raketne sekcije u osnovnoj školi (naš klub mladih tehničara je bio državni prvak), KEC-ova veličina je nedovoljno prepoznata itd itd...
Kad je riječ o kvaliteti naših radova bilo bi korisno da i hvalitelji i oni drugi napišu koju riječ o svojim argumentima. Ja sam pokušavao sa promjenljivim neuspjehom, no ne odustajem od mišljenja da možemo i trebamo obrazloženja, dijalog... Isto se, naravno odnosi i na osvrte na komentare.

Анониман је рекао...

U prijevodu: stvorio je nagon za vazdušni vrtlog. Sve je jasno. Zloduh

Hajro је рекао...

Zloduhovito i dobronamjerno :)