четвртак, 23. јануар 2014.

REŠAVANJE REBUSA

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA

Ponedeljak, 27. januar  u 19 sati (do 23 sata)
Autor rebusa: Dejan Minić
Broj rebusa: 16  
Težina: rebusi razičite težine   Nagrade: knjiga/knjige
Rebus sa prošlogodišnjeg takmičenja


Pravila:

Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 19:00 do 22:00 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 22:00 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.


Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen.
 
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.

Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.
Prvoplasirani takmičar biće nagrađen vrednom knjigom, dok će  knjige takođe dobiti još nekoliko takmičara sa vrha tabele (Koliko knjiga će biti podeljeno zavisi od broja učesnika), ali će nagradu (knjigu) dobiti i  najmanje jedan učesnik koji reši makar jedan rebus.

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Zamoliću posetioce ovog bloga da porade na propagiranju ovog takmičenja.

Slavko Bovan је рекао...

Očekujem veći broj (svaki put veći broj) učesnika.

N. Petkovski је рекао...

Sećam se ovog rebusa jer sam ga i onda rešio, ali mislim da nije bio sa takmičenja nego sa bloga Baneta i prvi sam ga rešio:

POR U KAZAMATU = PORUKA ZA MATU

Dejan Minić је рекао...

Ipak je to rebus sa takmičenja.

N. Petkovski је рекао...

Jeste, našao sam ga - bilo je to 27. januara 2013, pre ravno godinu dana. Izgleda da sam rešavao i neki drugi rebus na Banetov blog gde je POR, jer po njemu se sećam.

Slavko Bovan је рекао...

Najava objavljena na Banetovom blogu i na Fejsbuku. Poziv otišao na više adresa.

Slavko Bovan је рекао...

Dejan reče da se ne opterećuje brojem učesnika, ali meni bi nešto draže bilo dan bude što više zainteresovanih.